Quicken 2002 Deluxe review

We hebben de Deluxe versie van Quicken 2002 met de standaard versie van Money 2003 in deze review vergeleken, aangezien deze producten aan te bieden vergelijkbare sets van functies, maar er is een verschil van ongeveer £ 20 in prijs. Quicken 2002 blijft een kwalitatief goed product, maar het is langzaam glijden achter Money 2003 in termen van de functies en online support.

Een aantal van de Quicken’s bestaande functies zijn opnieuw ontworpen of uitgebreid, maar er is weinig dat is helemaal nieuw in deze versie van het product. Een Portefeuille Analyser waarmee u al uw beleggingsrekeningen in één weergave te beoordelen, is de meest belangrijke aanvulling, maar er zijn enkele duidelijke verbeteringen aan bestaande functies. Zo heeft de zware setup ‘interview’ gestroomlijnd – hoewel ten koste van minder stap-voor-stap hulp voor beginners.

Kenmerken zijn gegroepeerd in zeven thema’s aanpakken ‘centra’, zoals het bankwezen, belastingen en investeren. Deze hebben betrekking op de dag-tot-dag taken zoals het beheer van factuur betalingen, evenals het geven van een overzicht van uw algemene financiële situatie. Er is ook een rapporten en grafieken Centre for referencing overvloedige analyse-instrumenten Quicken’s.

Intuit heeft een alliantie met de Motley Fool gevormd om online informatie over nieuwe financiële producten. Er is een ‘Web’ knop te koppelen u rechtstreeks naar de site van binnenuit Quicken, maar verder dan dit, is er weinig specifieke voordelen voor Intuit klanten. Echter, de Motley Fool is een uitstekende algemene bron voor financieel onderzoek.

Technische ondersteuning kosten zijn een langdurige spookbeeld voor Quicken gebruikers, en deze versie van het product behoudt dezelfde hulp kosten als vorige versies. De dure 75 pence per minuut kosten voor telefonische ondersteuning is nog steeds de moeite waard rekening houdend met, in het bijzonder als je een first-time gebruiker. In aanvulling op de technische ondersteuning telefoonlijn, is er ook een gratis support FAQ op Intuit’s website. Echter, op het moment van schrijven – enkele maanden na de release van het product – er was nog steeds geen Quicken 2002-specifieke vragen te bieden.

Hoewel er enkele betere hulpmiddelen voor online bankieren, worden alleen HSBC, Lloyds TSB en NatWest direct ondersteund in het product. U kunt ook importeren gedownload QIF bestanden van andere banken als alternatief, maar dit is een veel moeizaam proces. Als onderdeel van onze tests hebben we met succes geïmporteerd twee QIF bestanden, en ook omgezet een Quicken 2001-bestand zonder problemen.

Evenals de Deluxe product, is er ook een standaard versie van Quicken (£ 29,95 incl. BTW) met betrekking tot basic money management taken, zoals het bijhouden van inkomsten en uitgaven. Dit betekent echter niet zijn uitgerust met voorzieningen zoals aandelenkoers controle of budgettering. Intuit heeft ook uitgebreid het bereik van Quicken producten met deze release naar een Deluxe & Business versie (£ 69,95 incl. BTW), die geschikt is voor het bijhouden van zowel persoonlijke financiën en (zeer) kleine zakelijke rekeningen binnen één pakket.

In het verleden Quicken was de onbetwiste leider in de personal finance-software. Echter, sommige lui accenten, zoals het ontbreken van een online ondersteuning voor de huidige versie van het product, suggereren dat het langzaam verliest zijn grip op rivaal Money pakket van Microsoft. Zelfs zo, Quicken blijft een functionele en bruikbare pakket dat zal blijven om bestaande klanten goed te bedienen. De VS heeft de release van Quicken 2003 gezien, maar geen datums zijn nog niet beschikbaar voor de volgende versie in het Verenigd Koninkrijk.

Microsoft Sprightly, Take Ten eerste: Maak boeiende content op uw smartphone

Xplore Xslate D10, First Take: Een stoere Android tablet voor veeleisende omgevingen

Kobo Aura ONE, First Take: Groot-screen e-reader met 8GB opslagruimte

Getac S410, First Take: Een stoere, outdoor-vriendelijke 14-inch laptop