PowerbyProxi duwt draadloze stroom grenzen

Er kan weinig verstoringen groter dan het veranderen van de manier waarop we toegang tot elektriciteit.

Als dat uw doel, kon je geen betere plek om te beginnen dan door het verplaatsen van de nederige stekker, een apparaat uitgevonden en gepatenteerd door Harvey Hubbell weg terug in 1904 te vinden.

Precies dat te doen, en nog veel meer, is het doel van Nieuw Zeeland ingenieursbureau PowerbyProxi, waarin een reeks resonante draadloos opladen concepten tentoongesteld op de Computex 2014 deze week.

Deze omvatten een eerste in de industrie, een 7.5W, zeer resonerende oplader pad voor apparaten zoals smartphones en phablets. Dat is een opmerkelijke vooruitgang op beide vele muur opladen eenheden, die 5W bieden, en op andere draadloze stroom inspanningen tot nu toe.

De oplossing biedt multi-apparaat opladen en volledige ruimtelijke vrijheid en is uitbreidbaar aan de macht tablets tot 15W.

Greg Cross, CEO PowerbyProxi’s, toonde aan dat en andere technologieën, zoals multi-device “bowl” laders aan de website.com in Auckland hoofdkwartier van gisteren van het bedrijf.

Bowl-type laders zijn nodig voor draagbare technologieën en apparaten aangedreven door de wil van AA-batterijen, omdat scripties niet gemakkelijk zitten op een vlakke ondergrond.

PowerbyProxi heeft draadloos oplaadbare AA batterijen in samenwerking met een bedrijf Cross zou niet de naam ontwikkeld, maar beschrijft als een van ‘s werelds grootste fabrikanten van batterijen.

Dat zou betekenen huishoudelijke artikelen, zoals tv-afstandsbedieningen kon toetreden smartphones en horloges op de kom.

Cross zegt 30 miljard batterijen worden elk jaar geproduceerd, met veel eindigen op een stortplaats. Minder dan 10% van de accu’s in gebruik zijn oplaadbare batterij.

PowerbyProxi beweert meer dan 220 patenten in wat onvermijdelijk steeds een zeer omstreden ruimte. In dat vorig jaar is gegroeid van 20 tot meer dan 70 medewerkers.

Hoewel het bedrijf vorig jaar ontving $ 4.000.000 aan investeringen van smart phone en de consument apparaat gigant Samsung, het is ook van plan een $ 30 miljoen tot $ 40.000.000 kapitaal verhogen voor de tweede helft van 2014 om de groei te financieren, met inbegrip van het openen van vestigingen in Taiwan en Texas.

Apple; Deze iPhones en iPads zal al achterhaald op 13 september; mobiliteit; gratis iPhone 7 aanbod van T-Mobile vraagt ​​upfront kosten en veel geduld, de iPhone; Hier is wat Android-eigenaren doen als Apple brengt een nieuwe iPhone, innovatie;? M2M-markt stuitert terug in Brazilië

Cross zou niet worden getrokken over de vorm die het aantrekken van kapitaal zou nemen, maar zei dat hij praat met investeringsbanken over een mogelijke notering en ook voor VC’s en andere partijen.

Op Computex, PowerbyProxi ook blijk gegeven van een draadloos opladen pad voor mobiele apparaten waarmee opladen met snelheden tot 30 mm verticale afstand, waardoor het opladen van mogelijkheden om te integreren in locaties, zoals restaurants en hotels, maar ook in meubels en werkbladen.

Apparaten kunnen worden opgeladen door middel van materialen zoals hout, plastic en composieten met volledige ruimtelijke vrijheid.

PowerbyProxi werd gevormd uit IP ontwikkeld meer dan 25 jaar aan de Universiteit van Auckland in het kader van professor John Boys. Mede-oprichter Fady Mishriki begon te werken in het gebied onder de supervisie van professor Patrick Yu.

Kruis zegt dat het bedrijf heeft een licentie 160 patenten van de universiteit en voegde 60 van zijn eigen sinds de oprichting. PowerbyProxi heeft de neiging om haar eigen onderzoek zich richten op korte en middellange termijn horizon terwijl termijn projecten lang worden uitbesteed aan de universiteit.

Aanvankelijk was het bedrijf gericht op industriële toepassingen en heeft voor de zware industrie klanten, waaronder John Deere en de windenergie-industrie veel van deze opgeleverd. Kansen in die ruimte blijven enorm, met inbegrip van het veranderen van de manier waarop elektriciteit wordt rond voertuigen en hun onderdelen overgedragen, zegt Cross.

Maar zoals met elke veelbelovende nieuwe gebied, turf oorlogen uitgebroken.

Kruis zei dat terwijl er een op standaarden strijd gaande tussen twee verschillende consortia, het Wireless Power Consortium (WPC) en A4WP, PowerbyProxi is bereid om de aanvragen voor beide op te bouwen. Het is echter een invloedrijk lid van WPC.

WPC zendt zijn vermogen bij zeer lage frequenties tussen 100 en 300 kHz, zegt hij, terwijl A4WP voorstander van hogere frequenties rond 6.78MHz. Qualcomm is een leidende kracht in A4WP.

“Absoluut, Qualcomm zou willen A4WP om de standaard te worden”, aldus Cross.

De meeste mensen in de industrie wil graag een enkele standaard te zien, zegt hij.

Ik denk dat we de beste technologie op te bouwen, ongeacht welke standaard wint.

Deze iPhones en iPads zal al achterhaald op 13 september

T-Mobile gratis iPhone 7 aanbieding geldt upfront kosten en veel geduld

Hier is wat Android-eigenaren doen als Apple brengt een nieuwe iPhone

? M2M markt stuitert terug in Brazilië