Podcast: Microsoft HealthVault, Zune, SAP en nog veel meer ….

Deze week op de Dan & David Show Microsoft domineert het nieuws. Vandaag is het bedrijf introduceerde HealthVault en gratis client applicatie en Microsoft Live-service voor de bouw en het onderhoud van medische dossiers. Het is een opkomende markt die zal enorm zijn, met Google en anderen proberen om gunst als de service van het record voor medische informatie.

Daarnaast bespreken we Microsoft Office Live Workspace, een nieuwe beta dienst die Microsoft’s hybride client / services-model volgt. Het is niet een gehoste Microsoft Office 2007 of directe concurrent van Zoho, denk Vrij of Google Apps, maar een SharePoint in de cloud die gericht zijn op consumenten voor het opslaan en delen van Office-documenten als documenten van OpenOffice en andere suites. Groove, dat Microsoft verworven van Ray Ozzie’s (nu chief software architect bij Microsoft) bedrijf, biedt de offline mogelijkheden. (Zie Mary Jo Foley’s dekking van alles wat Microsoft.)

David denkt dat Google heeft een beter aanbod dan Microsoft, en ik ben steeds moe van veronderstelde grootheid Google’s in een tijd waarin Microsoft heeft meer dan $ 16000000000 aan inkomsten in verband met een office suite en Google is dicht bij nul. Het spel is net begonnen.

David spreekt ook over zijn voorgenomen weddenschap met Robbie Bach, president van de Microsoft-divisie die Zune omvat, die pochte dat de Zune zal worden in de 2de plaats in termen van marktaandeel aan het eind van het jaar

Zolang je doelt op eenheden verkocht door Kerstmis 2007 en geaggregeerde cijfers marktaandeel van NPD Group voor alle (flash en harde schijf gebaseerde) digitale mediaspelers (de basis van de hierboven in de Bloomberg verhaal data marktaandeel), zal ik scheer mijn hoofd op het podium van uw keuze als Zune op de tweede plaats volgens de eerste post-vakantie verslag NPD over marktaandeel (mijn vrouw gaat me vermoorden als ze erachter komt). De quid pro quo is dat je je hoofd moet scheren op het podium van mijn keuze als het niet (ik zal zelfs een vergunde hair stylist).

Bovendien, ik praat over mijn bezoek met Peter Zencke, hoofd R & D voor SAP en lid van de Raad van Bestuur, en we betwijfelen of Microsoft werd afgewezen door Facebook, aangezien Steve Ballmer’s opmerkingen over Facebook als een modeverschijnsel.

Deze podcast kan direct worden geleverd aan uw bureaublad of MP3-speler als u geabonneerd bent op onze podcasts (zie podcasts van de website: Hoe om af te stemmen). Voor meer de onderwerpen die tijdens de show, zoeken onze blog. U kunt ook de audio te zoeken door een trefwoord in onze podcast-speler.

? Google’s DeepMind claimt belangrijke mijlpaal in het maken van machines praten als mensen

Google koopt Apigee voor $ 625.000.000

Box integreert met Google Docs, Springboard

? Google weerlegt Edge batterij beweringen van Microsoft: Chrome op Surface duurt langer

? Artificial Intelligence, Google’s DeepMind claimt belangrijke mijlpaal in het maken van machines praten als mensen; Developer; Google koopt Apigee voor $ 625.000.000, Cloud, Box integreert met Google Docs, Springboard, mobiliteit; Google weerlegt Edge batterij beweringen van Microsoft: Chrome op Surface duurt langer