Panasonic Toughbook CF-U1 recensie

Panasonic heeft een nieuw paradigma in de ruige notebooks met de CF-U1, dat is een mooie balans tussen draagbaarheid en functionaliteit gemaakt. Maar bedrijven moeten zich bewust zijn van de beperkte prestaties, en er rekening mee dat de bescherming komt op een premium prijs.

Design, Misschien is de beste manier om te beginnen met het onderzoeken van Panasonic CF-U1 Toughbook is met een beetje van de technologie taxonomie. Is het een enorme telefoon? Het is een kleine laptop? Een UMPC op steriods? Nee, het is waarschijnlijk meer als het soort netbook zou je geven aan de oproerpolitie.

Extern, de CF-U1 ziet er ongeveer als een gigantische UMPC. Echter, uit het binnenwerk, het vergelijken van de CF-U1 naar een netbook lijkt meer geschikt. Bij 1.06kg, het is ongeveer hetzelfde gewicht als een netbook, en werkt op een Intel Atom. Op het eerste gezicht kant is er een volledig QWERTY toetsenbord.

Langs drie van de vier randen achter clip gesloten waterbestendig dekt u een poort voor het opladen, een enkele USB-poort, 3,5 mm audio in / out-aansluitingen en een SD-kaartlezer te vinden. Dit heeft betrekking op alle basics, maar de haven opties nog vrij mager.

Aan de basis van de CF-U1 is een interface voor montage voertuig, en deze inrichting is duidelijk ontworpen met dit doel voor ogen. Aan weerszijden van de interface schroef aansluitingen voor het vastzetten van de inrichting op zijn plaats.

Een opvallend kenmerk van de CF-U1 is de touch-screen display. Op 5.6 inches het is aan de kleine kant, maar de resolutie van 1024×600 (WSVGA) is scherp voor zijn grootte. Het is ook met led-achtergrondverlichting, wat betekent dat het lichter en verbruikt minder energie dan een standaard LCD display.

We hadden geen problemen met het zien van het apparaat, zelfs in een heel fel licht, en het scherm wordt onder het niveau van de voorzijde voor extra bescherming gezonken. Echter, het navigeren in de Windows XP-interface op een 5,6-inch display met alleen je vingers kan een frustrerende ervaring zijn.

Om deze reden Panasonic hebben onder andere een aangebonden stylus met het apparaat. Helaas, als je het vervoeren van het apparaat rond de stylus of tether kan gemakkelijk verstrikt raken, wat vervelend kan krijgen. De stylus heeft ook geen manier om rechts te klikken, die een klik op het bureaublad applet vereist. Dit kan vervelend krijgen.

Het toetsenbord op de voorzijde van de inrichting een volledig QWERTY, maar met een twist, zijn de toetsen anders dan in een standaardwijze. Halverwege de overkant van de QWERTY is een numeriek toetsenbord en een set van de pijltjestoetsen voor navigatie. Het typen op het toetsenbord van deze CF-U1 is comfortabel, maar dit is een twee duim baan.

Aan weerszijden van de inrichting een reeks handige snelkoppelingen die het gebruik van dit toestel op de weg gemakkelijker. Er zijn zoom-toetsen en een scroll-toets op de linker zijkant van het toestel. Aan de rechterkant zijn vier aanpasbare knoppen ontworpen om snelkoppelingen naar veelgebruikte toepassingen.

Het is vermeldenswaard aan de achterkant van het apparaat is er zowel een 2-megapixel camera en een vingerafdruklezer – zowel uitstekend en handige functies. We namen een aantal foto’s met behulp van de camera op de CF-U1, en de beeldkwaliteit is redelijk.

Bovenaan de inrichting is een 1D / 2D barcode lezer, en bestaat de mogelijkheid van een RFID-lezer.

De CF-U1 draagt ​​IP54 certificering, wat betekent dat er een hoog niveau van bescherming tegen stof (niveau 5 van de 6), en een gematigd niveau van bescherming van het water (niveau 4 van de 8). Dit apparaat is zeker niet waterdicht, maar we hebben gezien het over gewassen met een lichte streep van het water, en het moet wel goed doen in lichte regen.

Kenmerken; De interne informatica onderdelen van dit apparaat zijn dicht bij identiek in vergelijking met een Eee PC 1000, die geeft je een idee van zijn prestaties geeft. Aan boord is er een 1,3 GHz Intel Atom Z520 en 1GB DDR2 RAM.

Met deze specificaties, surfen op het internet, het bewerken van documenten en niet-grafische intensieve webapplicaties moet wel goed. Wie op zoek is om de prestaties van custom enterprise applicaties te testen op dit apparaat kan een relatief goedkope Eee PC 1000 te gebruiken, omdat de prestaties zeer vergelijkbaar zou te wijten zijn aan bijna identiek binnenwerk.

De CF-U1 is voorzien van de volledige suite van a / b / g en draft-N draadloos, maar er is geen bedrade RJ-45 Ethernet-standaard beschikbaar. Ethernet is verkrijgbaar met een uitbreidingsmodule, zoals een seriële aansluiting. Andere aansluitmogelijkheden zijn uitstekend. De CF-U1 omvat een GPS samen met de mogelijkheid van 3G mobiele connectiviteit.

De CF-U1 is inclusief dual 2900mAh Li-Ion accu’s, het geven van een gezamenlijke capaciteit van 5800 mAh. Om de levensduur van de batterij te testen, we stellen helderheid van het scherm tot 50 procent en vervolgens liep een full screen video continu totdat het apparaat werd zwart. Deze test gaf het grootste resultaat dat we ooit op een mobiel apparaat hebben gezien, net iets meer dan vier en een half uur, hoewel een klein scherm en het ontbreken van een optische drive betekent dat deze test is niet helemaal direct vergelijkbaar met dezelfde test uitgevoerd op andere standaard form-factor zakelijke laptops.

Dit is een zeer belastend test, en alleen weerspiegelt de minimale hoeveelheid levensduur van de batterij dit apparaat zou kunnen bieden met de prestaties van zware toepassingen. Batterijen zijn eenvoudig te verwijderen en te vervangen, net ontgrendelen de achterste voorplaat en pop ze uit. De inrichting kan worden uitgevoerd met één batterij.

De CF-U1 is voorzien van een Windows Vista Business-licentie, maar wordt geleverd met vooraf geïnstalleerde met XP SP3. Met de specificaties van dit apparaat, zou je niet willen Vista Business uitvoeren. Terwijl de CF-U1 past bij de minimumvereisten voor de OS, het is gewoon nauwelijks doet. Zaken moeten niet aarzelen om te blijven hardlopen XP, heeft Microsoft gezegd dat het zal blijven ondersteunen tot april 2014.

Verdict; Net als alle verharde apparaten, betaalt u een grote premie voor het privilege van splash en stof weerstand.

Wie op zoek is naar een apparaat met meer prestaties, of een volledig toetsenbord, zou willen Panasonic grotere Toughbooks, die de CF-19 en CF-30 op te nemen in overweging. De garantie op de Panasonic Toughbook bereik is drie jaar.

Panasonic heeft op dit moment een groot deel van het marktaandeel in de Australische robuuste apparaten. Ze hebben een aantal grote klanten, waaronder Sydney Water, Telstra, National Foods, Coca-Cola Amatil, Bluescope Steel, Mitsubishi Motors en Ambulance Victoria.

Er zijn echter ook een aantal concurrenten in deze ruimte die bieden ook ruige notebooks, waaronder NEC en Avantec. De NEC aanbod is een 12.1 inch tablet, maar de NEC website geeft een product met minder up to date specs. Aanbiedingen van Avantec lijken vergelijkbaar.

Microsoft Sprightly, Take Ten eerste: Maak boeiende content op uw smartphone

Xplore Xslate D10, First Take: Een stoere Android tablet voor veeleisende omgevingen

Kobo Aura ONE, First Take: Groot-screen e-reader met 8GB opslagruimte

Getac S410, First Take: Een stoere, outdoor-vriendelijke 14-inch laptop