Palm Tungsten T2 recensie

De Tungsten T2 opvolger van de Tungsten T, die de eerste handheld naar verwachting met versie 5 van Palm OS was. Het bedrijf heeft inmiddels aangekondigde nieuwe apparaten aan beide uiteinden van de markt, met inbegrip van de camera uitgeruste Zire 71 voor consumenten en de Wi-Fi-enabled Tungsten C voor zakelijke gebruikers. De Tungsten T2 is heel erg een evolutionaire ontwikkeling, het aanbieden van slechts een oppervlakkige kennis van veranderingen in de Tungsten T.

Ontwerpen; De hardware design behoudt de slider dat de Tungsten T zo opmerkelijk maakte toen het werd gelanceerd in oktober vorig jaar. Zijn belangrijkste functie is om de totale voetafdruk zo klein mogelijk te houden: de schuif gesloten, de T2 slechts 10,2cm hoog. Trek de schuif open en je onthullen Thuis, Menu, Favoriet en zoeken knoppen plus de Graffiti gebied, het verhogen van de hoogte van het apparaat 12.2cm. 157g gewicht van de T2 maakt het één van de zwaardere handhelds op de markt;. Het apparaat kan worden bediend met de slider gesloten. Wanneer de stroom is uitgeschakeld, een kraan van de knop in de richting navigator activeert de World Clock applicatie, die de tijd in drie landen laat zien, een lange druk op deze knop branden de Application Launcher, waarmee u een applicatie te starten door te tikken op het relevante pictogram op het scherm. Net als bij de Tungsten T, er is een stem Notes-toepassing, en dit kan worden geactiveerd via de knop aan de linkerzijde van het toestel;. Om u te helpen onderscheid te maken van de Tungsten T2 van de oudere T-model, heeft Palm een ​​nieuwe zilveren kleurstelling aangenomen . Helaas, dit is iets minder aantrekkelijk (naar onze mening) dan de originele lei-grijze kleurstelling.

Kenmerken; De Tungsten T2 heeft een ingebouwde Bluetooth, die het mogelijk maakt voor draadloze synchronisatie als uw host-computer is ook Bluetooth uitgeruste, evenals vlotte communicatie met een Bluetooth mobiele telefoon. Instelprocedures voor een aantal mobiele telefoons zijn voorzien ROM;. De T2 wordt aangedreven door dezelfde 144MHz Texas Instruments OMAP processor zoals in de Tungsten T, maar Palm heeft het RAM van 16MB opgevoerd tot 32MB in het nieuwe model. De tijd was toen Palm beweerde dat 16 MB RAM-geheugen was alles wat je ooit waarschijnlijk nodig zal hebben, het bedrijf verandering van het hart is van harte welkom, en 32MB moeten huisvesten tal van third-party software en gegevens. Dit is maar goed ook, want Palm hasn ‘ t geslaagd om alles wat nuttig op ROM van het apparaat zou kunnen zetten. Als u wilt dat Acrobat Reader, Documents to Go, de Power One rekenmachine, VersaMail voor e-mail management, Web Browser Pro, Blueboard of Bluechat voor draadloze Bluetooth-communicatie (de voormalige richt zich op de tekening, de laatste op tekst), de Palm Reader, Kinoma video speler of Real One MP3-speler, dan zul je nodig hebt om ze van een meegeleverde cd installeren in het beschikbare RAM. Als al dat RAM-up wordt gebruikt door toepassingen, is er een SD-kaartsleuf aan de bovenkant van het apparaat voor gegevensopslag;. Display van de T2 is een hoge-resolutie (320 x 320 pixels) 16-bit-affaire. Het nieuwe scherm is transflective, in plaats van reflecterende als in het oorspronkelijke Tungsten T, en werkt goed in verschillende lichtomstandigheden;. Het is het vermelden waard dat Palm is goed en echt in Graffiti2 nu. Dit maakt gebruik van dezelfde data entry methoden als de oudere versie van graffiti en vereist de schuif geopend zijn om toegang tot de graffiti waar je schrijven verschaffen. Maar de vorming van een aantal personages is veranderd, en twee-takt personages zijn nu toegestaan. Graffiti 2 is over het algemeen meer intuïtief dan de originele versie, maar iedereen die overweegt upgrading moeten zich ervan bewust dat een bepaalde hoeveelheid van herleren nodig zal zijn.

Uitvoering; De Tungsten T2 is een fatsoenlijke evolutionaire ontwikkeling, maar er zijn een aantal gemiste kansen;. Bijvoorbeeld, het is jammer dat Palm heeft nagelaten om out-of-the-box faciliteiten te bieden voor het rechtstreeks opladen van de Tungsten T2. Net als bij de Tungsten T, moet u het basisstation te dragen als u het apparaat op te laden uit de buurt van de hoofdlocatie. Helaas, de bakermat is nogal omvangrijk, en kon een ongelegen aanvulling op uw reis-kit te bewijzen. Palm heeft zojuist een optionele opladen HotSync kabel, maar je moet extra betalen voor dat;. Palm zegt dat de batterij moet vijf dagen gebruik tussen de kosten te geven, op het gemiddelde. Als je een zware gebruiker bent, zult u waarschijnlijk minder goed gaan. We liepen een utility genaamd BatteryBench, die stelt het apparaat naar een roterende reeks van taken uit te voeren, totdat de stroom uitvalt, kregen we 5 uur en 15 minuten van de activiteit met de software draait op de Full Power instelling;. Palm zou ook kunnen overwegen het verhogen van de omvang van de ROM (momenteel 8MB), om proppen in meer van zijn eigen software, of als alternatief een aantal van deze beschikbaar zijn voor gebruikers voor een veilige back-up of van derden installatiesoftware.

Microsoft Sprightly, Take Ten eerste: Maak boeiende content op uw smartphone

Xplore Xslate D10, First Take: Een stoere Android tablet voor veeleisende omgevingen

Kobo Aura ONE, First Take: Groot-screen e-reader met 8GB opslagruimte

Getac S410, First Take: Een stoere, outdoor-vriendelijke 14-inch laptop

Palm Tungsten T