Orange SPV M1000 recensie

Tot op heden heeft Orange SPV lijn beperkt tot Windows-gebaseerde smartphones, zoals de E200. Nu het bedrijf sluit zich aan bij O2 in het aanbieden van een aangesloten Pocket PC met Windows Mobile 2003 voor Pocket PC Phone Edition, waardoor het de SPV M1000 noemt. Als het moment van schrijven, de SPV M1000 is een offer alleen voor zakelijke klanten.

Ontwerp: Doet een SPV M1000 en een O2 xda II naast elkaar, verbergen van de bedrijfslogo’s, en je zou moeite hebben om de twee eenheden te onderscheiden. Dit is niet verrassend, aangezien beide apparaten zijn gebaseerd op dezelfde verwijzingscijfers ontwerp uit Taiwanese fabrikant HTC. Collectieve kopers kunnen daarom vinden zichzelf het maken van aankoopbeslissingen op basis van de prijs – de SPV M1000 kost £ 375 (incl. BTW) met een contract – zo veel als iets anders; Niets van dit alles is bedoeld om te impliceren dat de SPV M1000 is. geen wenselijke Pocket PC / telefoon combo. De metalen behuizing met afgeronde hoeken wordt visueel aantrekkelijk als stoer, en de positionering van de microfoon en speaker het mogelijk om het apparaat tegen het oor voor spraakoproepen te maken, kunt u ook gebruik maken van een handsfree kit (bedraad of Bluetooth) als u verkiest;. de achterkant van het toestel bevindt zich de lens voor de ingebouwde VGA-resolutie camera, samen met een gespiegelde gebied dat maakt het gemakkelijk om zelfportretten te nemen. De rug is enigszins opgeruwd om het apparaat uitglijden rond op een glanzende tafel te voorkomen;. De linkerkant is de thuisbasis van een volumeregelaar en activatoren voor de camera en de stem notities tool. De stylus, dat is leuk en lang, is gevestigd in de rechterkant. Een SD / MMC-kaartslot zit op de top, geflankeerd door de schakelaar en de infraroodpoort; De snelkoppeling knoppen op het dashboard worden verspreid. Die de toegang tot Agenda en Contacten toepassingen boven het scherm liggen, terwijl de Talk en End knoppen flankeren de navigatieknop aan de onderkant. Al met al, de SPV M1000 is een strak vormgegeven, als conventionele, Pocket PC / telefoon combo. De afmetingen en gewicht zijn identiek aan de O2 XDA II: 7 cm breed en 13 cm diep en 1,8 cm hoog en 190g.

Kenmerken; Aangedreven door Intel PXA263-processor draait op 400 MHz, de SPV M1000 is voorzien van een royale 128 MB RAM. Op onze review eenheid, 126.03MB hiervan was beschikbaar voor gebruik uit de doos. Er is nog een 14.57MB van Flash-geheugen beschikbaar is, en natuurlijk kunt u de opslagcapaciteit met behulp van SD-kaarten te vergroten;. Bluetooth is in dit apparaat gebouwd, en Orange biedt een applet die u toelaat om het opzetten van Bluetooth seriële poorten en Bluetooth ActiveSync, en vereisen wachtwoord authenticatie voor stralend via Bluetooth. Een pictogram op het scherm Vandaag vertelt u wanneer Bluetooth actief is, en er is nog een scherm Vandaag icoon waarmee u het opzetten en Bluetooth-instellingen headset wijzigen. De ingebouwde telefoon is tri-band GSM met GPRS;. Orange biedt een redelijke software gebundeld ontworpen om zakelijke gebruikers productief uit de doos met de SPV M1000. De ROM bevat twee Oranje-branded applets – Back-up en Update. De voormalige biedt over-the-air data back-up, terwijl de laatste kunt u downloaden van software, afbeeldingen en thema’s rechtstreeks naar de SPV M1000 via de ether. U kunt ook dit apparaat gebruiken als modem in combinatie met een notebook PC;. De software bundel bevat ook de ClearVue PDF-lezer en ClearVue PPT. Deze laatste kunt u zowel uitzicht PowerPoint-presentaties, en – met de juiste uitgang hardware – stuur ze naar een externe monitor. Photo Contacts kunt u beelden toevoegen aan contact op te nemen vermeldingen, terwijl Album aanvulling op Microsoft’s gebundeld image viewer, Pictures. Een aanvullende aanvraag voor het gebruik van de ingebouwde camera rondt de suite. Hiermee kunt u flick tussen het vastleggen van beelden (120 met 120, 240 bij 320, 480 bij 640) en video (96 van de 128, 144 met 176, 240 bij 320), en kiezen uit een reeks van licht filters (auto, daglicht , TL, gloeilampen, dim) en effecten (grijsschaal, sepia, negatief, blauw getint) .; evenals de SPV M1000 zelf en zijn docking cradle, Orange biedt een redelijk goede beschermhoes, een handsfree kit, een reserve stylus, een tweede accu en zelfs een screen protector. De wieg is voorzien van een sleuf voor het opladen van de reservebatterij.

Uitvoering; prestaties van de SPV M1000 is vergelijkbaar met andere Pocket PC / telefoon combo’s die we hebben getest. Het houden van hardware dit formaat aan uw oor aan telefoongesprekken te maken voelt een beetje vreemd, maar tenzij je bereid bent om een ​​Bluetooth-headset of bedraad handsfree oordopjes permanent in je oor hebt bent – die wij over het algemeen graag nog minder – dan zul je te moeten nemen met dit;. levensduur batterij telt enorm in een apparaat dat moet verdubbelen als handheld en een telefoon. We renden onze gebruikelijke handheld test van looping MP3’s aan de algemene levensduur van de batterij te evalueren, te doen met telefonie functies uitgeschakeld en de achtergrondverlichting permanent. We kregen een redelijk maar niet opzienbarend 4 uur en 14 minuten van het leven onder deze omstandigheden;. Orange suggereert moet je 3,5 uur gesprekstijd, 12 uur handheld operatie en 160 uur stand-by te krijgen onder optimale omstandigheden. Onze ervaring gesuggereerd dat de meeste serieuze zakelijke gebruikers zullen nodig hebben om hun apparaten op te laden elke dag. Gelukkig is de SPV M1000 wordt geleverd met een adapter die cradle-vrij opladen mogelijk maakt, ook, zoals we al hebben opgemerkt, Orange biedt een tweede accu;. Over het algemeen, de SPV M1000 is een solide en betrouwbare Pocket PC / telefoon combo dat is zeer vergelijkbaar zijn belangrijkste rivaal, O2 xda II. Operator loyaliteit en tarieven zullen een rol gaan spelen bij de aankoop van beslissingen worden genomen, vermoeden we.

Microsoft Sprightly, Take Ten eerste: Maak boeiende content op uw smartphone

Xplore Xslate D10, First Take: Een stoere Android tablet voor veeleisende omgevingen

Kobo Aura ONE, First Take: Groot-screen e-reader met 8GB opslagruimte

Getac S410, First Take: Een stoere, outdoor-vriendelijke 14-inch laptop