Orange SPV E100 recensie

Wanneer een nieuwe iteratie van Pocket PC-besturingssysteem van Microsoft onlangs werd aangekondigd, het ontbreken van enige nieuws op de smartphone-platform was opmerkelijk. De bijkomende feit dat Microsoft slechts één Smartphone partner in het Verenigd Koninkrijk (Orange) zou kunnen suggereren dat de aanval van de onderneming op de markt voor mobiele telefoons is in de problemen. Echter, Orange duidelijk anders over denkt, want het is gewoon de originele SPV (de afkorting klinkt voor Beeld, Foto, Video) is vernieuwd met een nieuw model, de SPV E100. Deze telefoon lost een aantal tekortkomingen van het; originele SPV.

Ontwerp; De SPV E100 is, net als zijn voorganger, aan de dikke kant voor een telefoon. Het meet 23mm diep en 50 mm breed en 120 mm hoog en weegt 120g. Dit betekent een kleine wijziging van de afmetingen van het origineel SPV, die 22 mm diep en 48 mm breed gemeten 116mm lang, maar het gewicht is hetzelfde. Het verschil in voetafdruk is te verwaarlozen, maar er zijn enkele hardware-functies die de E100 differentiëren in termen van look en feel;. In het bijzonder, het toetsenbord is iets groter op het nieuwe apparaat. De toetsen zijn nu veel gemakkelijker aan te boren, waardoor zowel de nummers en het schrijven van SMS-berichten gemakkelijker. De verschillende menu en optie knoppen hebben een radicale heroverweging ondergaan. De originele SPV navigatiepad is vervangen door een joystick die veel gemakkelijker te gebruiken. Ook de Talk en End-toetsen, die vroeger respectievelijk werden vastgemaakt aan de Home and Back sleutels in een soort rocker regeling, zijn nu gescheiden in afzonderlijke knoppen. Een ander paar knoppen zitten direct onder het scherm, en deze worden gebruikt om de linker en rechter menu-opties die op het scherm verschijnen tijdens het gebruik van de E100 de verschillende toepassingen te activeren. Deze nieuwe regeling doet meer dan alleen geven de telefoon een ander uiterlijk. De scheiding van de knoppen maakt ze veel gemakkelijker te gebruiken: in het bijzonder, is het mogelijk om de Talk en End knoppen stevig en nauwkeurig te raken zonder eigenlijk op zoek naar hen dat –something was een beetje hit-and-miss voordat; Smartphones moet groot. displays om de agenda, contact, Web en andere gegevens die ze leveren vertonen. Het display van de SPV E100 is dezelfde fysieke grootte als die van zijn voorganger – 2.2in. diagonaal gemeten – en biedt dezelfde 176 x 220 pixel resolutie met een palet van 65.536 kleuren. Echter, de LCD E100 is transflectief plaats reflecterende (zoals in het oorspronkelijke SPV), waardoor het helderder, duidelijker en verbeterde kijkhoek;. De randen van de behuizing dragen verschillende extra functies. Een hoofdtelefoonaansluiting –unfortunately die een kleine plaats van standaardformaat jack – is aan de onderkant rechterrand. U kunt de bijgeleverde hoofdtelefoon gebruiken voor telefoongesprekken en voor het luisteren naar muziek via de meegeleverde versie van Windows Media Player. Audio kwaliteit is goed, maar we zouden graag de hoofdtelefoonaansluiting te worden op de top van de handset in plaats van aan de onderkant rechts:. In zijn huidige positie is er een tendens is tot ongeveer schudden in de zak; De bovenrand is overgegeven aan de infraroodpoort. Dit is uw enige middel van draadloze communicatie, zoals de SPV E100 biedt geen Bluetooth-connectiviteit,. Aan de linkerkant u de schakelaar vindt u een snelkoppeling knop om de voice notes recorder en een rocker die zich aanpast in- belvolume. Onder deze ligt een slot voor een SD-kaart, waar je data en applicaties kunt opslaan.

Kenmerken; Net als de originele SPV, de SPV E100 is veel meer dan alleen een telefoon. Het is een PDA ook, met een besturingssysteem die veel te Pocket PC-software van Microsoft (nu omgedoopt tot Windows Mobile 2003) te danken heeft. Microsoft’s Smartphone-platform bestaat uit een dagboek, om list manager, contact boek, een versie van Internet Explorer, Inbox (die e-mail en sms-berichten integreert), Voice Notes manager, Windows Media Player, rekenmachine, MSN Messenger te doen, en natuurlijk de Solitaire spel die wordt geleverd bij elke Microsoft OS. Orange levert ook een Picture Manager applicatie voor het bekijken en manipuleren van beelden. Deze kunnen afkomstig zijn uit de add-on digitale camera, die clips op dezelfde connector gebruikt voor het docking-poort van de SPV E100’s, of van een afzonderlijke digitale camera, het web of een andere locatie;. Het docking-poort verbindt de SPV E100 naar een PC, en een kopie van ActiveSync wordt geleverd, zodat Outlook-gegevens kunnen worden gesynchroniseerd en toepassingen van derden geïnstalleerd. Er is 32 MB flash-ROM beschikbaar voor uw eigen applicaties en data. Dit is nodig voor zowel het installeren van applicaties en het uitvoeren van hen, zodat u kunt vinden het verstandig om te investeren in een high-capacity SD-kaart en applicaties te installeren en alle gegevens –such als muziek of ebooks – die in plaats van de belangrijkste geheugen van de telefoon. ; De applicaties die van nut zijn indien niet zo flexibel als de Pocket PC equivalenten. beperkte grootte van het scherm en de resolutie van het scherm kan ook problematisch zijn bij het bekijken van complexe gegevens of het navigeren lange lijsten met opties. Toch zal de mogelijkheid om agenda en contactgegevens te dragen in een telefoon spreken vele. De groeiende leger van tools van derden moet ook helpen de aantrekkingskracht van de smartphone-platform te verhogen;. Er zijn tal van configuratie-opties die zich uitstrekken buiten de setting van ringtones en gebruikersprofielen. Achtergrond afbeeldingen voor het startscherm en kleuren kan worden gekozen uit die op het apparaat, of aangevuld met downloads. Er zijn ook verschillende indelingen voor het beginscherm om uit te kiezen die bieden verschillende hoeveelheden informatie over komende afspraken, ongelezen SMS, MMS en e-mailberichten en ga zo maar door, evenals snelkoppelingen naar de belangrijkste toepassingen.

Uitvoering; SPV E100 is een verbetering van de oorspronkelijke SPV, hoewel het een incrementele één. Er is geen grote verandering van de interne software, zoals Microsoft de smartphone-platform niet is bijgewerkt. Bluetooth is nog steeds opmerkelijk door zijn afwezigheid, en het is een schande dat de digitale camera blijft een accessoire in plaats van een ingebouwde component. Onze ervaring met MMS is dat de ingebouwde camera’s zijn veel meer kans om te wennen;. Er zijn echter een aantal dingen die Microsoft Smartphone goed in is, zelfs zonder een update. Bijvoorbeeld, in het beginscherm geeft informatie in een leesbare manier, en biedt voldoende. Het is gemakkelijk om de details van een contactpersoon te vinden zonder te proberen te hard door te tikken op het begin van een naam of telefoonnummer en laten de software enge dingen naar beneden voor u;. En Oranje lijkt wat tweaken te hebben gedaan, met name het verbeteren van Web browsing via GPRS . Onze oude SPV, die we hebben gebruikt, omdat het eind vorig jaar gelanceerd, was altijd een beetje glitchy ondanks het feit dat had een ROM upgrade enige tijd geleden. Het nieuwe model lijkt meer betrouwbaar, met kortere periodes wachten tijdens complexe operaties. We bezochten een aantal websites, waaronder de website van Groot-Brittannië, met behulp van de oude SPV en de E100, en de laatste was merkbaar sneller en betrouwbaarder;. De SPV E100 is iets groter dan de gemiddelde mobiele telefoon, en is geenszins een budget kopen. Dus als alles wat je wilt is een telefoon, kijk elders. Maar als je van het idee van een handheld in de kleding van de mobiele telefoon, geven de E100 een serieuze blik.

Microsoft Sprightly, Take Ten eerste: Maak boeiende content op uw smartphone

Xplore Xslate D10, First Take: Een stoere Android tablet voor veeleisende omgevingen

Kobo Aura ONE, First Take: Groot-screen e-reader met 8GB opslagruimte

Getac S410, First Take: Een stoere, outdoor-vriendelijke 14-inch laptop