Morgen robot wereld: Van schoonmakers naar de cloud

Er is niet veel nieuws in huishoudelijke apparaten deze dagen, zelfs als je telt Android-verbeterd koelkasten. Waar sprake is van innovatie, is het in de automatisering. Wat we nu zien is, heel eenvoudig, de opkomst van de Robots, – dit keer, maar ze zijn hier niet om alle mensen te vernietigen: in plaats daarvan, ze zijn hier om het huishouden te doen.

We hebben al veel uitgegeven van CES van dit jaar kijken thuis robots, en praten met denkers op verschillende robotica bedrijven. Het resultaat is een aantal zeer interessante gesprekken, en een meditatie over de toekomst van het huis robot geweest.

? Complex of eenvoudig; Er zijn twee verschillende soorten van thuis robot: sommige gebruik maken van complexe software in kaart omgevingen voordat u taken, terwijl anderen gebruiken emergent gedrag om eenvoudige handelingen te zetten in wat lijkt complex – bijna intelligent – operaties. Het is een fundamentele filosofische kwestie: maken we onze robots complex en voor algemene doeleinden, of we produceren eenvoudiger, single-purpose apparaten? De eerstgenoemde zijn vaak groot en duur, maar kan omgaan met een groot aantal problemen, deze eenvoudiger, vaak enkel doel, en veel goedkoper.

Zal 2013 zien robot auto’s op onze wegen? De toekomst is dichterbij dan je denkt, vooral met de vooruitgang in de technologie ontwikkeld door de wil van Google.

Tot nu toe zijn de winnaars lijken eenvoudiger, met iRobot Roomba’s een duidelijke marktleider. Het is een eenvoudig apparaat in hart en nieren – een robot stofzuiger die een mix van wegen gebruikt om een ​​hele kamer schoon te maken. Zet hem op, laat het gaan, en alles wat je hoeft te doen is leeg zijn gevangen stof. Wilt u meer doen kunt u een schema instellen, en misschien heldere grote stukken van de vloer.

Hoewel Roomba is simpel, wij als eindgebruikers niet. We hebben de neiging om meer functionaliteit eisen van onze apparaten, en dat is wat leidt tot een nieuwe reeks van filosofische vragen voor thuis robot fabrikanten. Kan ik controleren mijn robot op afstand, bijvoorbeeld? Ik kan leiden dat het werken toen ik opeens besef dat ik heb bezoekers vandaan? Hoeveel connectiviteit hebben we nodig, en beïnvloedt hoe een emergent gedrag wordt toegepast?

Een vraag van de klant is om te zien waar Roomba is in een kamer. Met de manier waarop Roomba werkt, met behulp van willekeurige paden naar de vloer van een kamer te dekken, is er geen kaart – en dus geen manier om te laten zien waar de robot is. Lange belichtingen van een Roomba verkennen van een kamer te laten zien een decoratieve en zeer willekeurig patroon van de bewegingen, met geen twee dezelfde sessies.

Wat is er meer kans is eenvoudig monitoren en simpele triggering. Op die manier complexe eenvoud Roomba is niet veranderd, en wat krijgt extra automatisering zijn de weinige fysieke interactie die we hebben met een robot – het indrukken van de startknop en het lezen van de waarschuwingslichten. We krijgen meer informatie over onze smartphones, en we zijn in staat om ons bereik op afstand uit te breiden.

General-purpose robots; Roomba is een single-purpose-apparaat, net als de rest van de producten iRobot’s. Maar ze alleen stapstenen op weg naar een robot toekomst, waarbij het einde staat is een flexibele, general-purpose robot (net als Flexible Frank in Robert Heinlein’s roman The Door Into Summer).

Van het melken van de voordelen op melkveebedrijven te houden lichten op bodysuits synchroon met de muziek, is de rol van de machine-to-machine (M2M) communicatie geweest groeien achter de schermen.

Die weg leidt ons naar meer vragen over onze robot metgezellen, en hoe ontwikkelen we hen. Hebben we zetten meer rekenkracht in de machines, of we profiteren van de groeiende kracht van cloud computing-diensten?

Als een robot is flexibel en adaptief te zijn, dan heeft het nodig aanzienlijke middelen te berekenen. Het moet ook in staat zijn om informatie met andere robots te delen: dit is hoe deze tool te houden, dit is de actie die nodig is om deze taak te doen, bijvoorbeeld.

? Innovatie; M2M-markt stuitert terug in Brazilië, 3D Printing; 3D printing handen op: Houtwerk; Banking; CommBank partners met Barclays voor mobiele betalingen, FinTech innovatie, innovatie, Victoria is gericht op het gebied van dromen voor de lokale tech talent?

Connectiviteit en de cloud maakt het mogelijk om te gebruiken cloud-diensten om een ​​gedistribueerde robot intelligentie hosten – een die wordt gedeeld over meerdere chassis, en kan kennis uit één robot te gebruiken om de werking van een ander te verbeteren.

De huidige robots zijn fundamentele instrumenten, met een minimum aan intelligentie. objectherkenning;; Morgen staat om te profiteren van de recente ontwikkelingen in natural user interfaces (zoals zal zijn en in cloud computing, met een gedistribueerd flexibiliteit op basis van gedeelde context te leveren Het is een heerlijke nieuwe wereld die er zijn voor onze robot vrienden..

meddygarnet

? M2M markt stuitert terug in Brazilië

3D-printen handen op: Houtwerk

? CommBank partners met Barclays voor mobiele betalingen, FinTech innovatie

Victoria is gericht op het gebied van dromen voor de lokale tech talent