Met BPMN 2.0, geen extra software nodig voor het bedrijfsleven architectuur modeling

In een nieuw papier gepubliceerd door de Business Process Management Institute geeft haar stempel van goedkeuring aan Business Process en Notation 2.0, uitgebracht in januari 2011, zeggen dat het voldoet aan de eisen van de enterprise-grade bedrijf Architecture Modeling.

Wolk, Cloud software maker Coupa bestanden voor $ 75.000.000 IPO, Enterprise Software;? TechnologyOne tekenen AU $ 6,2m deal met de landbouw; Samenwerking; Wat is het organiserend principe van de hedendaagse digitale werkplek;? Enterprise Software; Sweet SUSE! HPE haken en ogen zelf een Linux distro

Zakelijke architectuur modeling (BA, niet een ander BAM) is een nieuwe aanpak die is nog nieuw voor veel bedrijven. BA verschilt van business process modeling is statisch, meer een blauwdruk dan de meer dyamic BPM. BA dient als een verlengstuk van BPM, omdat het zorgt voor extra inzicht in gekoppelde bedrijfsprocessen van een onderneming perspectief.

Hier is een mooie samenvatting van BA, van Hariharan V. Ganesarethinam beschreven in dienst Technology

“Business architectuur modeling omvat het ontwikkelen van diverse modellen voor zakelijke doelen, zakelijke functies, bedrijfsprocessen, entiteiten, communicatie en organisatie. Er is niet een modeling tool of schema dat kan worden toegepast op alle zakelijke architectuur modellering. Er zijn verschillende modellen instrumenten en benaderingen moeten worden gevolgd voor elk op basis van de omvang en het doel van het diagram. Onlangs, business Architecture Working Group (BAWG) van de Object management Group (OMG) brengt standaardisatie in de zakelijke architectuur in de naam van business architectuur body of knowledge (Babok). ”

BPMN 2.0 voldoet aan de meest basale eisen voor BA, zegt de auteur van de BPM Instituut krant, Ralph Whittle, een strategische IT en business consultant en auteur. Als hij merkt op: “het primaire doel van BPMN is om een ​​notatie die gemakkelijk te begrijpen door alle zakelijke gebruikers, van het bedrijf dat de eerste ontwerpen van de processen te creëren, om de technische ontwikkelaars die verantwoordelijk zijn voor de uitvoering van de technologie die deze processen zal uitvoeren bieden, en ten slotte, de ondernemers, die zal toezien op en beheren van deze processen. ”

De BPMN 2.0 specificatie wordt gehost en onder auspiciën van de Object Management Group georganiseerd

Whittle onderzocht en geanalyseerd BPMN 2.0 voor gebruik in BA, concluderen dat BPMN 2.0 “voldoet aan de meest basale eisen voor een gedeelde modelleertaal tussen de twee benaderingen.” Bovendien, voegt hij eraan toe, “er is geen reden om extra software te kopen om zaken architectuur modeling ondersteunen dan wat de onderneming al gebruikt voor business process modeling.

Hoewel dit niet een voornemen van BPMN 2.0 ontwikkeling, voegt hij eraan toe, “het is kenmerkend voor het evoluerende karakter van BA en de ‘transitieve link om de bedrijfsprocessen.”

(Thumbnail photo: Joe McKendrick.)

Cloud software maker Coupa bestanden voor $ 75.000.000 IPO

? TechnologyOne tekent AU $ 6,2m deal met Landbouw

Wat is het organiserend principe van de hedendaagse digitale werkplek?

Sweet SUSE! HPE haken en ogen zelf een Linux distro