Inzicht Eenhoorn: Een diepe duik in Facebook’s Graph Zoek

MENLO PARK, Californië. – Op het eerste gezicht, Facebook’s nieuwe Graph Search wordt aangeprezen als een nieuwe methode om meer verbindingen tussen mensen en de inhoud over de hele wereld mogelijk te maken.

Het blijkt dat wat maakt dat alles mogelijk is een Eenhoorn.

Tijdens een spoedcursus op donderdag op het hoofdkantoor van het bedrijf, een team van ingenieurs Facebook bood een meer gedetailleerde blik op de magie achter de nieuwe, derde “pijler” van de strategie van de ‘s werelds grootste sociale netwerk om nieuwe verbindingen mogelijk te maken.

Soren Lassen, manager van de zoektocht infrastructuur team van Facebook, beschreef dat “in de informatica te spreken,” de Social Graph is een grafiek datastructuur met betrekking tot een “immense kaart” van de mensen, plaatsen en dingen en de verbindingen tussen hen.

Omdat er veel inherente structuur naar een grafiek, Curtiss geponeerd dat “wat zou echt cool zijn is als we mensen helpen vinden volledig nieuwe hooibergen.”

Grafiek Zoek was een bijzonder boeiende gelegenheid om iets nieuws in de zin dat we hadden een unieke en verschillende sociale set en de structuur, “zei Lassen;. Met meer dan een miljard actieve leden, Facebook herbergt ongeveer 240.000.000.000 foto’s met 350 miljoen meer toegevoegde . elke dag de gegevens blijft alleen exponentieel uit te breiden met 2,7 miljard voorkeuren en 2,5 miljard items van inhoud dagelijks gedeeld;. Lassen merkte op dat dus een van de belangrijkste toepassingen van Graph Search is natuurlijk vragen te stellen “natuurlijke taal is zeer expressief.” over de Social Graph door middel van eigennamen;. vergoelijken een aantal van de technische jargon, Facebook software engineer Mike Curtiss vervolgt dat Graph Search is “ontworpen vanaf de grond af” om gebruikers in staat om knooppunten in de Social Graph verbonden met andere nodes te vinden .; in het hart van Graph Search is deze infrastructuur genaamd “Unicorn”, die vergelijkbaar is met een standaard zoekmachine in dat het ondersteunt voorkomende zoekopdrachten.

Maar Curtiss bepaald dat Eenhoorn is uniek omdat het ondersteunt multi-hop queries die worden uitgegeven in een aantal stappen;. Hij benadrukte dat er nummers verbonden met knooppunten, die vergelijkbaar zijn met zoekwoorden in een zoekmachine zijn. Curtiss legde ze een vergelijkbare rol te dienen, maar deze knooppunten hebben een numerieke structuur om hen aan te sluiten op de semantiek van de Social Graph;. Hier is een voorbeeld van hoe Graph Search werkt, volgens Curtiss.

Zeg Curtiss is verhuizen naar New York City in een paar weken. Hij zei dat het nuttig zou zijn voor hem om uit te vinden welke van zijn Facebook-vrienden daar wonen.

Het is net zoiets als de flux condensator, “grapte Curtiss, verwijzen naar de fictieve technologie uit de film” Back To The Future “dat zogenaamd tijdreizen mogelijk gemaakt.” Het toepassen Operator is wat maakt Graph zoeken mogelijk.

De grafiek Search proces begint met knooppunten voor zijn vrienden en dan doorloopt zijn vriend connecties, of “randen.” Die individuen zijn verbonden met hem door de “via-friend” edge en ‘woont in’ edge voor New York City.

“. Mijn vrienden die in New York en net als Downton Abbey leven” Curtiss breidde de query Vanaf hier was er één persoon die alle drie de beperkingen overeen: vriend verbinding, woont in New York en houdt van Downton Abbey, dit is waar de dingen beginnen. echt interessant te worden, “zei Curtiss.” Wat ik tot nu toe heb aangegeven is dat je kunt eenvoudige zoektechnieken van toepassing op de Social Graph. Dat is een cool idee op zich, maar er is meer dat je kunt doen.

Omdat er veel inherente structuur naar een grafiek, Curtiss geponeerd dat “wat zou echt cool zijn is als we mensen helpen vinden volledig nieuwe hooibergen.”

Facebook onthult volgende stap voor het delen van de gebruiker inhoud: Grafiek zoeken; Grafiek Zoek mogelijkheden bieden enterprise voordelen; Facebook Social Graph, Neo4j tonen stijgende gebruik van de grafiek databases; Hoe om uw bedrijf gevonden door Facebook Graph Zoek Facebook onthult volgende stap voor het delen van de gebruiker inhoud : Grafiek Zoeken Facebook’s Graph Search en Microsoft’s Bing: Het is ingewikkeld

Social Enterprise; LinkedIn onthult haar nieuwe blogging platform; CXO; Wie beïnvloedt CIO’s? Hier is de top 20, Apple, Twitter’s reactie op de Apple Launch, Social Enterprise, Micro-beïnvloeders veranderen de manier waarop merken doen social marketing volgens nieuw rapport

Curtiss legde uit dat betekent Facebook wilde dat mensen in staat zijn om te zoeken naar zowel de dingen die ze al zijn aangesloten, maar ook op posten die niet rechtstreeks verbonden met hen. U zult merken dat voor deze zoekopdracht we net gedaan, we zijn altijd één hop van de eerste knooppunt dat de vraag begon, “Curtiss commentaar.” Er is vaak veel interessante vragen die meer dan één aaneengesloten hop nodig is;. Curtiss uitgebreid het scenario verder te suggereren dat als hij verhuist naar New York, zou hij op zoek voor een baan. Zo is een ding dat hij kan doen is meer te weten over de werkgevers van zijn vrienden;. De manier waarop we zouden dat te doen is binnen Unicorn. Begin bij het knooppunt voor mij, doorkruisen de vriend rand, en van die knooppunten, kunnen we hop aan de bedrijven dat mijn bedrijven mijn vrienden werken via een andere kant, “Curtiss legde;. Dit leidt naar de tweede stap van Eenhoorn, die Curtiss aangeduid als de “Apply Operator”, die een set van de input resultaten neemt en geldt een andere query om die resultaten.

Het is net zoiets als de flux condensator, “Curtiss grapte, verwijzen naar de fictieve technologie uit de film Back To The Future dat zogenaamd tijdreizen mogelijk gemaakt.” Het toepassen Operator is wat maakt Graph Zoek mogelijk “, Curtiss voegde, is dat de Apply Operator verbindt gebruikers om dingen aan die ze niet een directe verbinding te hebben;. In het geval van het vinden van meer werkgevers, Curtiss uitgelegd hoe de Apply Operator opent de deur van net het vinden van de werkgevers van vrienden op het vinden van de werkgevers van de vrienden van zijn vrienden die wonen en werken in New York City,. Maar Curtiss gaf toe dat het probleem met de Solliciteer Operator is dat de zoekresultaten exponentieel toenemen als u doorgaat, waarin hij betoogde zinvol als je erover nadenkt eenvoudige wiskunde.

Lassen concludeerde: “Deze reis is één procent gedaan, wat betekent dat we beseften dat er een enorme kans om meer te doen in deze ruimte.”

Curtiss legde uit dat wanneer u randen van 100 nodes te vragen, dat haalt 10.000 uitgang nodes, en vervolgens van daaruit dat verzoeken de randen van die knopen tot een miljoen uitgang nodes te halen;. Simpel gezegd, Curtiss beweerde u nodig hebt om het te filteren in een of andere manier . Dat is waar de sociale rangorde komt in, en de directe vrienden connecties (evenals meer verfijnde zoektermen) terug te komen in het spel;. Toch Graph Search is nog relatief nieuw en niet beschikbaar is voor bijna alle Facebook user base nog. In feite, het is alleen beschikbaar in het Engels “honderdduizenden” van Facebook-gebruikers op dit moment, en het team zou niet onthullen wanneer de toegang aan iedereen zou worden uitgerold;. Onder verwijzing naar een groeiende pijn op de agenda, Lassen merkte op dat met het oog naar de index al deze gegevens, de engineering team moet doen “een aantal fundamentele schaalbaarheid werk;. Hoewel zij erkent dat Graph Search heeft nog een lange weg te gaan, Curtiss zei dat het team heeft een aantal ‘slimme ideeën” over hoe het beter te maken , eraan toevoegend dat CEO Mark Zuckerberg heeft uitgesproken dat dit een project dat hij echt geeft om;. Lassen concludeerde: “deze reis is één procent gedaan, wat betekent dat we beseften dat er een enorme kans om meer te doen in deze ruimte.

 op de website over Facebook’s Graph Zoek

LinkedIn onthult haar nieuwe blogging platform

Wie beïnvloedt CIO’s? Hier is de top 20

Twitter’s reactie op de Apple Launch

Micro-beïnvloeders veranderen de manier waarop merken doen social marketing volgens nieuw rapport