? Hier komt de Terabit per seconde netwerk

In de Verenigde Staten heeft de Federal Communications Commission (FCC) breedband geherdefinieerd als ten minste 25 Mbps naar beneden en 3 Mbps up. Terwijl sommige debiele senatoren denken dat is te snel, iedereen weet dat het veel te traag. Het technische probleem is de vraag naar breedband is steeds hoger geworden – dankzij Netflix – terwijl het internet backbones niet bij kan houden met de vraag.

Tot nu. Vandaag de dag, Internet backbone-verbindingen hebben de neiging om te draaien met 40 gigabit (Gb) per seconde, terwijl 100Gb wordt steeds vaker voor. Dat is goed, maar dat is niet goed genoeg. Gelukkig, nieuwe onderzoeksprojecten wijzen de weg naar de Terabit (Tb) Internet.

Ten eerste is het California Institute of Technology (Caltech) een laser die internetsnelheden kunnen verviervoudigen ontwikkeld. chief scientist van het project, Amnon Yariv, beweert dat deze nieuwe, verbeterde laser is “in staat om een ​​4x toename van het aantal bytes per seconde door elk kanaal gedragen” op bestaande glasvezel-internet backbones. Dit alleen al zou stimuleren 40 Gbps backbones tot 160 Gbps.

Om een ​​nationale afkeer van digitale betalingen van welke aard dan ook tegen te gaan, heeft de Noord-Italiaanse stad Bergamo zaken genomen in eigen hand, met een aantal gunstige resultaten.

Dat is goed, maar er is een snellere komst.

In plaats van de techniek een betere laser, University College London (UCL) onderzoekers een nieuw record van 1.125 terabits per seconde over glasvezel. Zij deden dit door geavanceerde digitale signaalverwerking (DSP) algoritmen om de signaal-ruisverhouding (SNR) aan data te maximaliseren optimaliseren.

Volgens hoofdonderzoeker, Dr Robert Maher, “Hoewel de huidige state-of-the-art commerciële optische transmissie-systemen zijn in staat om het ontvangen van één kanaal datasnelheden tot 100 Gigabit per seconde, werken we met geavanceerde apparatuur in ons lab te ontwerpen de volgende generatie kern netwerken en communicatiesystemen die datasignalen kunnen verwerken met snelheden van meer dan 1 terabit per seconde. ”

Dit wordt gedaan door binding vijftien afzonderlijke transmissiekanalen in een “super-kanaal.” Elk kanaal bevat data gemoduleerd met behulp van de 256 Quadrature amplitudemodulatie (QAM). 256 QAM is hetzelfde modulatieschema dat 802.11ac WiFi gebruikt tot 1 Gbps snelheden te leveren.

Dit is niet alleen theorie. De UCL onderzoekers hebben oude record met een 15-carrier super-channel het bereiken van de hoogste omzet (1.125 Tb / s) ooit gemeten met behulp van een enkele coherente ontvanger verbrijzeld.

Voor nu, heeft de UCL team niet geprobeerd om hun resultaten te reproduceren op lange kabels. Ik twijfel er niet aan dat ze succesvol zullen zijn in het leveren van vergelijkbare snelheden niet alleen de honderden meters nodig zijn voor een data-center netwerk, maar voor de honderden kilometers (KM) die nodig zijn voor een internet backbone.

Hun werk, immers is gebaseerd op eerder werk met vergelijkbare technieken om het netwerk afstandsrecords buste. De UCL bemanning toonden hun technologie foutloos signalen kunnen uitzenden uit 3190 KM (1982 mijl) naar 5890 KM (3660 mijl).

Wat dit betekent voor u bij u thuis of op kantoor is dat tegen eind decennium het internet backbone moeten worden in de plaats te leveren 20 Gbps 5G en 1 Gbps laatste mijl Internet niet alleen naar de grote steden, maar voor iedereen. Altijd vermoeden, natuurlijk, dat de lokale vervoerders zal betalen om hun netwerken en onze lokale internet-infrastructuur te verbeteren.

 verhalen

Chorus kondigt gigabit-speed breedband in heel Nieuw-Zeeland

Telstra, Ericsson, Qualcomm bereiken 1Gbps aggregaat snelheden in levende 4G-netwerk-test

SK Telecom en Ericsson om piloot 5G netwerk op te bouwen; Het internet vanuit de ruimte: Hoe satellieten binnenkort een grotere rol kunnen spelen bij breedband; Google om gratis glasvezel internet om arme gemeenschappen te geven

Telco’s; Koor kondigt gigabit-speed breedband in heel Nieuw-Zeeland; telecombedrijven, Telstra, Ericsson, Qualcomm bereiken 1Gbps aggregaat snelheden in levende 4G-netwerk te testen, Telco’s, Samsung en T-Mobile samen te werken aan 5G proeven; Cloud, Michael Dell over de sluiting van EMC deal: ‘We kunnen denken in decennia

Samsung en T-Mobile samen te werken aan 5G trials

Michael Dell over de sluiting van EMC deal: ‘We kunnen denken in decennia’