HANA roadmap van SAP: doet het overtuigen?

Gisteren, SAP kondigde wat het noemde een routekaart voor HANA. HANA is SAP’s nemen op het idee van in-memory technologie voor enterprise applicaties. In werkelijkheid, de aankondiging was een selectie van de geplande toepassingen gepland voor een release later dit jaar. Dat is geen roadmap. Het is een intentieverklaring. SAP is veel beter dan doen terwijl tegelijkertijd verschaffen de twee miljoen mensen ontwikkelaars een reden te luisteren. Hoe goed ging het meten?

Degenen die bekend zijn met de Big Enterprise ERP wereld zal worden gebruikt om 12-18 maand product aankondiging cycli worden gevolgd een periode van stilte, terwijl SAP (Oracle is niet anders) ontwikkelaars vernietiging test om mogelijke gebruik voor het geval ze zich kan voorstellen. En dan … drie jaar later, iets naar voren. Dat is niet langer acceptabel is in een snel veranderende wereld.

Tijdens de uitvoerende Q & A, Vishal Sikka, SAP bestuurslid ratelde een lijst met toepassingen SAP verwacht te leveren door Q4 2011. Deze omvatten bevordering van de handel, intelligente betaling broker, slimme meter analytics, winstgevendheid motor, customer prestaties van revenue management, merchandising en assortiment planning, energie management voor klanten energie en klant specifieke prijzen.

Een vluchtige blik zal u vertellen dat SAP diep en breed aan de hand is een verzameling applicaties die de mogelijkheden voor het leveren van zowel horizontale als verticale markt zakelijke waarde te bieden. Alle aanvragen worden aangeboden als ofwel on-demand of on-premise add-ons. In de woorden van de held van Gladiator nadat hij doodt een bonte selectie van de tegenstanders: ‘Bent u te vermaken’ Soort van.

Het product roadmap was teleurstellend in de zin dat het leek me SAP was al plannen levering van het product wordt afgeweken van wat het zei aan de achterkant einde van vorig jaar. Ik ondervraagd Vishal Sikka op dit punt op te merken dat in een recent gesprek met Sanjay Poonen, SAP EVP lijn van zakelijke apps die me vertelde: “We moeten driemaandelijkse financiële resultaten rapporteren waarom kunnen we niet overgaan op driemaandelijkse cycli applicatie release”

Toen ik de vraag afgerond, vooruitlopend op dat Q4 2012 betekent … ergens … Ik zag een brede grijns over het gezicht van Vishal’s. Hij zei dat SAP kondigt Q4 hoop dat het eerder zal zijn. Later in de beïnvloeder Q & A, keerde ik terug naar dit thema.

SAP probeert iets dat is een echt probleem in het complex Global 2000-omgeving: het doorkruisen van de behoeften van haar langzamer bewegende klanten, terwijl blijk van een bereidheid om behendig zijn, maar zonder dat de SAP-kern. Zoals ik Vishal uitgelegd, als SAP wil om te concurreren voor Mindshare met Salesforce en Werkdag’s dan moet het vrijkomen van cycli naar beneden naar 90 dagen. Het moet stoppen met veelbelovende en start delighting en verrassende klanten met bruikbare oplossingen. Stop met ons te vertellen dat er een nieuw en mooi vergezicht vooruit. We krijgen dat. Geef ons de oplossingen.

Ik zet het op deze manier: “Zal SAP inzetten in het openbaar tot 90 dagen vrijkomen cycli voor het product dat klanten kunnen op zijn minst te testen en uit te proberen, zelfs al is het niet 100% gebakken? ‘ Het antwoord van Dr. Sikka is een licht bewaakte ‘Ja.’ De volgende test zal zijn SAPPHIRE Deel 1 in mei in Orlando. Als SAP stelt vast leveringsdata dan is het op de weg naar de agile IT omhelst. Maar die van zichzelf niet genoeg.

Naast HANA, de ultra high speed backbone-technologie die drijft ‘snelheid en voer,’ SAP heeft twee dingen doen

Als de personeelsplanning voorbeeld zagen we dat wordt geleverd op meerdere platforms en maakt gebruik van de fast track ontwikkeling rivier de milieu-indicatoren, dan SAP heeft een echte schot op de doelstellingen worden gehaald. Maar het heeft zo veel meer te doen.

Deze nieuwe klassen van toepassingen kunnen niet leven uitsluitend gebaseerd op massale data verbruik van SAP-systemen. Ze moeten gemakkelijk te consumeren enorme hoeveelheden data afkomstig via externe diensten. Zij hebben behoefte aan een breed bereiken REST API dat veel ontwikkelaars, niet alleen die doordrenkt van SAP ABAP code, de toegang tot externe verrijkende diensten gemakkelijk te integreren zal toestaan. Op dat front de jury is zeer zeker uit. In een ideale wereld, zal deze nieuwe omgeving aantrekkelijk zijn om Apple AppStore, Android, BlackBerry en …. durf ik het zeggen …. Force.com ontwikkelaars.

We hoorden niet bijvoorbeeld hoe SAP is van plan om haar investeringen in nieuwe technologieën en platforms te zetten in iets dat ontwikkelaars gemakkelijk kunnen haken op dezelfde manier dat, bijvoorbeeld, Salesforce is in staat om de AppExchange en Force.com-platform tout. SAP zal betogen dat het Hefting een veel ingewikkelder landschap dan Salesforce. Waar is – maar dat excuus mist het punt. Als SAP het soort gemakkelijk kan bieden aan omgeving van een AppExchange of Apple Store te ontwikkelen dan gaat het buiten ‘cool.’ Hij beweegt in een rijk dat niemand anders tot nu toe heeft weten. Rapid (dwz 90 dagen), eenvoudige (dat wil zeggen minder dure) toegevoegde waarde voor alle klanten in elk landschap. Dat is een orde van grootte meer aantrekkelijk als een value proposition dan iets Salesforce kan bieden, ondanks de marketing aantrekkingskracht van de Heroku gemeenschap.

Is mijn visie wishful thinking, een over vereenvoudiging of gewoon naïef? Ik denk het niet. Er is voldoende bewijs dat SAP-klanten elders kijken wanneer SAP is traag te leveren. De keerzijde is dat ondanks de marketing belemmeringen. SAP heeft een goede dek van de ontwikkeling van kaarten. Execs waren enthousiast om de agile aard van hoe het vooruit gaat en lijken op de vooravond van het tonen van het bewijs punten te benadrukken.

Zoals collega suggereerde – we zullen SAP de mogelijkheid om de volgende stap, maar in werkelijkheid de lakmoesproef voor SAP nemen geven en haar klanten is slechts een paar maanden weg. SAPPHIRE … or bust.

De video op de top van dit bericht biedt een alternatief gezichtspunt van John Appleby, Bluefin Solutions en Dick Hirsch, Siemens SIS. Beiden zijn vertegenwoordigers van de ontwikkelaar bedrijven en collega-SAP-mentoren die verantwoordelijk is voor het leveren van oplossingen aan koper organisaties. Als zodanig hebben ze een grote interesse in het begrijpen van wat HANA en de omliggende technologieën betekenen voor de klanten die zij ontmoeten op een dagelijkse basis.

Survey zegt SAP HANA brengt besparingen, en het is waarschijnlijk waar

Leg uit wat de zakelijke waarde van de goedkeuring van zijn nieuwe religie gevonden in het geheugen dan het handjevol Global 2000 klanten het ziet in de verwachte $ 100.000.000 pijplijn. We kregen een glimp van dat tijdens de beïnvloeder / analist sessie, maar het was niet goed gecommuniceerd in de klant keynote;. Laat zien hoe SAP ontwikkelaars, gebruikt om graven rond in het SAP-code onkruid kan de nieuwe technologieën te helpen zowel de klanten en gebruikers te bereiken hefboomwerking snelle time-to-value met minder integratie, regressie testen en dergelijke. Dit blijft een belofte in plaats van iets dat echt aantoonbaar vandaag.

SAP lanceert HANA-only versie van Business Warehouse

Winnaars Aangekondigd voor de SAP HANA Innovation Award

SAP investeert in Vivanda, een food digitalisering, big data bedrijf

Big Data Analytics; Survey zegt SAP HANA brengt besparingen, en het is waarschijnlijk waar, Big Data Analytics; SAP lanceert HANA-only versie van Business Warehouse, SAP, winnaars bekend gemaakt voor de SAP HANA Innovation Award; Big Data Analytics, SAP investeert in Vivanda, een levensmiddel digitalisering, big data bedrijf