? Hadoop adoptie hinkt samen – dus misschien big data is niet zo’n big deal?

De recente onthulling van de Open Data Platform met Pivotal is een teken van het vertellen van veranderingen op komst in de Hadoop markt, volgens Hortonworks president Herb Cunitz.

Ondanks de ogenschijnlijke enthousiasme voor big data en analyses, de vooruitzichten voor Hadoop in de komende twee jaar ziet er fragmentarisch.

Early adopters kunnen worden rapportage successen met de open-source big data framework, maar net iets meer dan de helft van de bedrijven ondervraagd door analistenbureau Gartner zijn niet van plan om te investeren in het voor het moment, en slechts 18 procent zal doen in de komende twee jaar.

Sommige bedrijven gewoon niet Hadoop zien als een prioriteit, terwijl anderen zien het als overkill voor hun zakelijke problemen, impliceert de mogelijkheid kosten van de uitvoering Hadoop waren te hoog in verhouding tot de verwachte voordelen, aldus Gartner.

Slechts 26 procent zijn al het implementeren, loodsen, of experimenteren met Hadoop, met 11 procent van plan om te investeren binnen 12 maanden, en zeven procent binnen 24 maanden.

“Met zo’n grote incidentie van organisaties met geen plannen of reeds op hun Hadoop reis, de toekomstige vraag naar Hadoop ziet er vrij bloedarmoede over ten minste de komende 24 maanden”, zegt Gartner research vice president Merv Adrian in een verklaring.

‘Bovendien is het ontbreken van korte termijn plannen Hadoop vaststelling suggereert dat ondanks voortdurende enthousiasme voor de big data fenomeen vraag naar Hadoop specifiek niet versnellen. ”

De beste hoop voor de omzetgroei voor de aanbieders lijkt grotere implementaties te bewegen bestaande klanten, concludeerde hij.

Naast een gebrek aan enthousiasme voor Hadoop en twijfels over de waarde van het investeren in het, lijkt een gebrek aan deskundigheid in de techniek ook te remmen adoptie, met 57 procent van de ondervraagden genoemd. Uitzoeken hoe om waarde te krijgen van Hadoop met 49 procent werd aangehaald.

De Apache Software Foundation werkt op de gezondste darwinistische principes, volgens Hadoop firma Cloudera CTO, Amr Awadallah.

Tools zijn beter, maar ze vooral ondersteunen hoogopgeleide gebruikers in plaats van elevate vaardigheden al beschikbaar in de meeste organisaties, de analist zei.

“Hadoop-leveranciers reageren op deze uitdaging door het aanbieden van een scala aan opleidingsmogelijkheden. Echter, Gartner schat zal het twee tot drie jaar duren voordat de vaardigheden uitdaging moeten worden aangepakt. Beyond vaardigheden, het aantonen van de waarde van Hadoop is de tweede hoogste uitdaging, “aldus Gartner.

Bedrijven die al loodsen of het inzetten van Hadoop zeggen clusters worden benaderd door een klein aantal gebruikers. Ongeveer 70 procent heeft tussen één en 20 gebruikers die Hadoop. Vier procent melden nul gebruikers.

Gartner research director Nick Heudecker zei vroege Hadoop projecten doorgaans leiden tot een klein aantal gebruikers en de Hadoop stapel ongeschikt voor gelijktijdig gebruik door meerdere gebruikers, die ook naar beneden is het bijhouden van nummers blijft. Hij wees ook op een tekort aan vaardigheden als misschien wel de beste verklaring voor het geringe aantal Hadoop-gebruikers.

“Een van de belangrijkste waardeproposities Hadoop is dat het een goedkopere optie traditionele informatiestructuur. Echter, de lage aantallen gebruikers ten opzichte van de kosten van clusterhardware, alsmede software kosten van ondersteuning betekent Hadoop ontbreekt om te voldoen aan deze belofte, “zei hij.

Meer over Hadoop en big data

Couchbase banden in Hortonworks Hadoop voor alleenstaande analytics en transacties datastore; Databricks CEO: Waarom zo veel bedrijven omhoog worden afgevuurd op Apache Spark; MySQL: Percona pluggen in TokuDB opslag motor voor grote datasets; Cloudera sluit aan bij Hadoop ontwikkelaar Cask; Mesosfeer en MapR koppeling up over Myriad een big data platform te creëren om ze allemaal te regeren; Teradata rolt uit big data apps, updates Loom; MapR CEO praat Hadoop, IPO mogelijkheden van 2015; Teradata verwerft archiefstukken app maker RainStor; Hortonworks breidt certificeringsprogramma, kijkt naar enterprise versnellen Hadoop adoptie; Actische voegt SPARQL City’s grafiek analytics engine om zijn arsenaal; SQL Splice Machine op Hadoop-database gaat op algemene introductie

Social Enterprise; LinkedIn onthult haar nieuwe blogging platform; Big Data Analytics, Is dit de leeftijd van Big OLAP;? Big Data Analytics; DataRobot gericht op low-opknoping fruit van de gegevens wetenschap te automatiseren; Big Data Analytics; MapR oprichter John Schroeder treden naar beneden, COO te vervangen

Gartner heeft de enquête in februari en maart 2015 tussen de 284 Gartner Research Circle leden, een panel bestaande uit IT en zakelijke leiders.

LinkedIn onthult haar nieuwe blogging platform

Is dit de leeftijd van Big OLAP?

DataRobot streeft naar laaghangend fruit van data science automatiseren

MapR oprichter John Schroeder treden naar beneden, COO te vervangen