Gebruik van open source software – het maakt het wat beter, zegt UK

Open-source software moet de eerste keus voor alle nieuwe Britse regering projecten, in plaats van eigendom of closed-source alternatieven, volgens de nieuwe richtlijnen.

Gevaren van vendor lock-in

Wolk, Cloud software maker Coupa bestanden voor $ 75.000.000 IPO, Enterprise Software;? TechnologyOne tekenen AU $ 6,2m deal met de landbouw; Samenwerking; Wat is het organiserend principe van de hedendaagse digitale werkplek;? Enterprise Software; Sweet SUSE! HPE haken en ogen zelf een Linux distro

Gebruik van open source software in plaats van eigen of closed-source alternatieven – Britse regering richtlijnen

Zelfs in de ‘zeldzame of specifieke “gevallen waarin managers proprietary of on-demand software kunnen kiezen, moeten ze ervoor zorgen open standaarden beschikbaar zijn voor interfaces, om het risico van vendor lock-in, de regering Service Design Manual bepaalt snijden.

De handleiding, die in werking treedt in april, worden de normen voor nieuwe en vernieuwde openbare digitale diensten.

“Met open-source software in plaats van eigen of closed-source alternatieven, in het bijzonder voor besturingssystemen, netwerksoftware, web servers, databases en programmeertalen,” zegt de sectie voor de service managers, getiteld Wanneer open source te gebruiken.

De Britse regering heeft gesproken over het verhogen van het gebruik van open source sinds oktober 2004, toen een studie van de open-source software studies concludeerde dat computers met Linux gegenereerd groot aantal langdurig software en hardware besparingen.

Echter, de nieuwe handleiding is de eerste keer dat de Westminster regering heeft open source software in opdracht via proprietary alternatieven voor nieuwe openbare dienst projecten.

Zij haar beweegredenen voor het verhogen van het gebruik van open source in een onderafdeling in de handleiding getiteld Waarom we dit doen. “Vrije en open-source software heeft een aantal voordelen ten opzichte van architectonische closed-source en bedrijfseigen alternatieven en is de basis van onze 10e ontwerpprincipe – Maak de dingen geopend: het maakt het wat beter”, zegt de handleiding.

Evenals waarin de gevaren van vendor lock-in, de handleiding stelt dat open-source-codering vergemakkelijkt de samenwerking met anderen binnen en buiten organisaties, het verhogen van de productiviteit van ontwikkelaars.

De handleiding wijst op de voordelen van de ontwikkelaars toegenomen bekendheid met open-source tools en methoden en hoe de vrijheid op het punt van gebruik mogelijk maakt het downloaden en beoordelen van software zonder “betaling, voorafgaande overeenkomst, een noodzaak om de non-disclosure documenten te ondertekenen, te hoeven ontheffing rechten, of het aangaan van aporia overeenkomsten ten behoeve van zichzelf of hun organisatie “.

Andere overheden in Europa zijn strategie├źn op basis van open source, met inbegrip van de stad aangenomen M├╝nchen, die onlangs sloeg terug bij Microsoft, meer dan de suggestie van de softwaregigant dat open-source zou uiteindelijk kost meer dan een eigen aanpak.

In mei 2012 heeft de Britse regering is gebleken dat het bedrijf, meer dan zes miljoen ongebruikte softwarelicenties, en dat slechts 668 van de totale 18.5m licenseert geoordeeld werden geclassificeerd als herbruikbaar.

Cloud software maker Coupa bestanden voor $ 75.000.000 IPO

? TechnologyOne tekent AU $ 6,2m deal met Landbouw

Wat is het organiserend principe van de hedendaagse digitale werkplek?

Sweet SUSE! HPE haken en ogen zelf een Linux distro