Filippijnse groep vleermuizen voor de overheid CIO

MANILLA – Een organisatie bestaande uit CIO’s in verschillende overheidsinstanties dringt aan op de benoeming of het creëren van een “regering CIO” post, die verantwoordelijk is voor de coördinatie van IT-beleid en het vaststellen van normen in de publieke sector.

De CIO Forum (CIOF) en haar dochteronderneming, de CIO Forum Foundation (CIOFF), zei in een persconferentie donderdag dat de nieuwe post zou de manier waarop technologie verandert in de regering wordt gezien door “het brengen van de ICT-agenda voor de overheid bewustzijn ‘.

Daniel Pabellon, voorzitter van de CIOFF, zei dat de aanwijzing van een regering CIO zou meer aandacht voor ICT te zetten als een mentaliteit en strategie, in plaats van een gewone automatisering tool.

Op dit moment verschillende instanties van de overheid worden geleid door diverse CIO’s, “verklaarde Pabellon, het voormalige hoofd van de MIS-afdeling van de National Economic Development Authority (Neda).” We willen iemand die zal coördineren en een kopie van de ICT-succes van één afdeling, [wordt uitgerold] over de hele bureaucratie om onnodige verspilling van middelen te voorkomen.

Vertelde dat er al een voorzitter van de Commissie voor Informatie- en Communicatietechnologie (CICT), Pabellon zei de CICT chief kon in een gezamenlijke capaciteit dienen.

Hij merkte op dat de verantwoordelijkheden van de CICT hoofd verschilt van de overheid CIO zou zijn als deze rol zou worden gemodelleerd naar een CIO van een agentschap, maar op grotere schaal.

Pabellon betreurde het feit dat de Filipijnen had niet zo snel gevorderd andere markten in de regio, ondanks het feit dat de eerste in Zuidoost-Azië op te zetten een regering computer bureau de Nationale Computer Center (NCC), in 1967 – drie jaar voorafgaand aan Singapore. “Maar waar staan ​​we nu? We hebben geen gebruik van ICT als een katalysator voor de ontwikkeling,” zei hij.

Maria Esperanza Espino, voorzitter van de CIOF, zei dat de regering CIO kon helpen kampioen het bericht dat de technologie is niet alleen een commodity, maar een “leidinggevende functie”.

We hebben iemand nodig die tanden zou toevoegen aan het ICT-beleid en aanwijzingen, “zei Espino, de CIO van Freeport operator Subic Bay Development Authority.

Die persoon moet in staat zijn om een ​​capaciteitsopbouw agenda te maken door het uitvoeren van het als een strategische richting en niet in een enkele IT-project. Anders zou de regering aan de genade van de verkopers van technologie, omdat de top CIO niet weet hoe om zijn plannen uit te voeren, “voegde ze eraan toe.

Als het bericht ooit komt tot bloei, Espino gesuggereerd dat één van de functies van de overheid CIO kan op zich te nemen is om te werken met de Civil Service Commissie, aan de standaardisatie van sets vaardigheden vast te stellen tussen de IT-werknemers in de publieke sector.

IBM Filipijnen, waar de media briefing georganiseerd, zei dat de regering is de enige entiteit die in staat herstellen van de manier waarop het gebruik van technologie. De tech reus heeft een programma genaamd “Smarter Planet”, die tot doel heeft om het te gebruiken als een “levensvatbare strategie om maatschappelijke problemen op te lossen”.

Innovatie;? M2M-markt stuitert terug in Brazilië; Samenwerking; Wat is het organiserend principe van de hedendaagse digitale werkplek;? CXO; Wie beïnvloedt CIO’s? Hier is de top 20; CXO, ANZ Bank tech executive dek shuffle

De IBM dochteronderneming genoemd, als een voorbeeld, zijn een studie uitgevoerd door het National Center for Transport Studies aan de Universiteit van de Filipijnen, die deze 100 miljard pesos (US $ 2200000000) ter waarde van middelen en kansen liet jaarlijks verloren als gevolg van het verkeer van het land probleem.

Als we alleen konden hebben een meer intelligent traffic management systeem, dan kunnen we die enorme hoeveelheid geld te voorkomen “, zegt Ike Torres, manager voor de publieke sector bij IBM Filippijnen.

Melvin G. Calimag is een freelance IT-schrijver gevestigd in de Filippijnen.

? M2M markt stuitert terug in Brazilië

Wat is het organiserend principe van de hedendaagse digitale werkplek?

Wie beïnvloedt CIO’s? Hier is de top 20

ANZ Bank shuffle tech executive dek