? Facebook uitval als gevolg van mislukte software-updates

Facebook naar beneden, zelfs voor een paar minuten is niet alleen vervelend voor je tante Jean die wil om de nieuwste babyfoto’s te zien. Het kan bedrijven die afhankelijk zijn van Facebook voor authenticatie en reclame miljoenen gekost. Dus, als Facebook gingen naar beneden voor de derde keer in een maand op 28 september, bedrijven en mensen waren niet blij.

Facebook’s eigen software patchen geleid tot drie dienst storingen in september. Facebook heeft geweigerd om uit te leggen wat er is gebeurd. Pedro Canahuati, directeur van de productie, engineering en betrouwbaarheid website van Facebook, heeft eindelijk vertellen de Wall Street Journal, “Elk ongerelateerde probleem begon als een geplande code verandering die onbedoelde gevolgen in ons vermogen om te reageren op de server verzoeken gehad.”

Wat waren deze veranderingen? We weten het niet.

We zullen nooit weten. Soms meldt Facebook, na de feiten, wat er mis ging. Bijvoorbeeld, in januari, Facebook verklaarde dat de SOCIALE netwerk off-line gegaan voor een uur als gevolg van een verandering in de Facebook application programming interface (API) configuratie. Soms doen ze dat niet.

Ongeacht wat de oorzaak van de uitval, Facebook verzwijgen ze alleen bedrijven terughoudend te vertrouwen op kan maken. Een bedrijf dat vertrouwt op Facebook voor klanten of zakelijke diensten een beroep doet op een zwarte doos. Ze kunnen alleen maar hopen dat Facebook niet naar beneden te vaak of te lang zal gaan.

Het is niet alleen technische problemen die moeite bedrijven die kunnen een beroep doen op Facebook. Veranderingen in Facebook beleid kan een bedrijf afgesneden op de knieën.

In 2014, bijvoorbeeld, de sociale nieuwssite ViralNova, die populair virale verhalen ala BuzzFeed en UpWorthy uitgevoerd, was gegroeid tot 100 miljoen maandelijkse bezoeken. 90 procent van het verkeer afkomstig van Facebook.

Dan, Facebook veranderde zijn nieuws-feed-algoritmen en ViralNova verkeer crashte. ViralNova oprichter, Scott DeLong, zei dat hij overweegt de verkoop van buiten. Hij tweeted: “Het runnen van een bedrijf op FB is als het openen van een McDonald’s op een actieve vulkaan.”

Big data’s groot probleem: hoe te laten werken in de echte wereld; 2015: Enterprise IT hoeft niet naar een Sci-Fi dystopia zijn; De CISO, de CIO, de CEO, of u: Wie is echt verantwoordelijk voor cybersecurity?

In juni 2015 DeLong uitverkocht ViralNova out. In 2015 alleen al, unieke gebruikers ViralNova’s daalde van 37 miljoen mensen naar 17,6 miljoen unieke gebruikers in mei.

Kortom, voor zowel technische en beleidsmatige redenen, met een beroep op Facebook voor de stichting van uw bedrijf kan gevaarlijk zijn voor de gezondheid.

 verhalen

Chorus kondigt gigabit-speed breedband in heel Nieuw-Zeeland

Facebook ging voor de derde keer deze maand; Marc Benioff sloten Facebook, zoekt ‘vrede door eenvoud; Facebook uitval: Het was ons, niet hackers, zegt Facebook

Telco’s; Koor kondigt gigabit-speed breedband in heel Nieuw-Zeeland; telecombedrijven, Telstra, Ericsson, Qualcomm bereiken 1Gbps aggregaat snelheden in levende 4G-netwerk te testen, Telco’s, Samsung en T-Mobile samen te werken aan 5G proeven; Cloud, Michael Dell over de sluiting van EMC deal: ‘We kunnen denken in decennia

Telstra, Ericsson, Qualcomm bereiken 1Gbps aggregaat snelheden in levende 4G-netwerk-test

Samsung en T-Mobile samen te werken aan 5G trials

Michael Dell over de sluiting van EMC deal: ‘We kunnen denken in decennia’