? Ericsson neemt Apple patent strijd om Britse, Duitse en Nederlandse rechters

Ericsson is de opening van een Europees front in haar patent royalty gevecht met Apple, na het paar eerder dit jaar met elkaar in de VS aangeklaagd.

5G leren

Ericsson heeft vandaag een aantal processen ingediend in Europa, gecentreerd op octrooien gebruikt 2G en LTE normen, evenals niet-standaard octrooien zoals het ontwerpen van halfgeleidercomponenten en niet-cellulaire draadloze communicatie.

Ericsson zei vrijdag dat had aangeboden in arbitrage met Apple aan te gaan om een ​​mondiaal akkoord te bereiken over de patenten, maar de deadline voor Apple in te stemmen met dat proces is nu verstreken. Als gevolg daarvan heeft vorderingen ingediend in het Verenigd Koninkrijk, Duitsland en Nederland.

Ericsson ook een klacht ingediend in januari in de octrooihouder-vriendelijke Eastern District van Texas rechter, die Apple gereageerd op met een pak van zijn eigen tegen Ericsson in het noordelijke district van Californië.

Ericsson kranen Zweedse universiteiten en de industrie op te graven use cases die 5G overtuigend voor de exploitanten om te investeren in zou kunnen maken.

Apple had het betalen van royalty’s aan Ericsson sinds 2008 voor standaard essentiële octrooien maar stopte na een licentieovereenkomst tussen de twee verstreken. De twee zijn inmiddels in onderhandeling over de opwarming royaltytarieven voor twee jaar.

Ericsson beweert dat het heeft geprobeerd om Apple te zijn normen licentie essentiële octrooien op voorwaarden die eerlijke, redelijke en niet-discriminerende (FRAND) zijn echter precies wat onder FRAND vaak eindigt in rechtszaken, met een definitief besluit tot aan de rechter.

Apple heeft niet gereageerd op een verzoek om commentaar op het moment van publicatie.

Apple klaagt Ericsson via LTE patenten, Ericsson klaagt terug, Ericsson hoopt op snelle oplossing om Apple patent geschil; Ericsson sluit zich aan bij de rij aan te klagen Apple voor inbreuk op het octrooi

Ericsson zei vandaag dat het meer dan 100 octrooi-licentieovereenkomsten met “de meeste grote spelers in de industrie”, waaronder Samsung had ondertekend. Maar nogmaals, een aantal van die deals werden geslagen na meerdere rechtbank gevechten.

“Apple blijft profiteren van de technologie Ericsson’s zonder een geldige licentie op zijn plaats. Onze technologie wordt gebruikt in vele functies en functionaliteit van de hedendaagse communicatie-apparatuur. Wij zijn ervan overtuigd dat de rechtbanken in Duitsland, het Verenigd Koninkrijk en Nederland in staat om ons te helpen op te lossen zal zijn deze zaak op een eerlijke manier, “Kasim Alfalahi, chief intellectuele eigendom officer bij Ericsson, gezegd.

Eind vorig jaar Ericsson ook aangeklaagd Chinese smartphone reus Xiaomi in India, beschuldigt de smartphone maker van het schenden van acht patenten.

Terwijl Ericsson zegt dat het zich inzet voor het verlenen van vergunningen zijn normen-essentiële octrooien op FRAND voorwaarden, wordt haar vordering bemoeilijkt door de verhuizing in 2013 naar meer dan 2000 patenten overhandigen aan Unwired Planet, een patent licentie management bedrijf – een regeling die Ericsson uitkering als zult zien Unwired Planet kan de octrooien af ​​te dwingen.

Telco’s; Koor kondigt gigabit-speed breedband in heel Nieuw-Zeeland; telecombedrijven, Telstra, Ericsson, Qualcomm bereiken 1Gbps aggregaat snelheden in levende 4G-netwerk te testen, Telco’s, Samsung en T-Mobile samen te werken aan 5G proeven; Cloud, Michael Dell over de sluiting van EMC deal: ‘We kunnen denken in decennia

De gevolgen van die beslissing beginnen vorm te nemen nu. In maart, Unwired Planet ingediend pakken in Londen en Duitsland tegen Samsung, Google, Huawei en HTC meer dan zes patenten die Ericsson overgedragen.

Zoals opgemerkt door Foss Patents blogger Florian Mueller, Unwired Planet, toen zij haar handhavend optreden aangekondigd, zei dat de locaties had geselecteerd “aan te bieden sterke remedies indien een licentie niet kan worden bereikt over FRAND voorwaarden, met inbegrip van het potentieel voor een voorlopige voorziening”. Unwired Planet heeft haar Duitse aanklacht in Düsseldorf, één van de steden – samen met Mannheim – waarbij Ericsson ook een patent strijd met Apple vecht.

Chorus kondigt gigabit-speed breedband in heel Nieuw-Zeeland

Telstra, Ericsson, Qualcomm bereiken 1Gbps aggregaat snelheden in levende 4G-netwerk-test

Samsung en T-Mobile samen te werken aan 5G trials

Michael Dell over de sluiting van EMC deal: ‘We kunnen denken in decennia’