Er is geen tekort aan IT-vaardigheden in Australië: CommBank CIO

Commonwealth Bank CIO Michael Harte gelooft niet dat er sprake is van een tekort aan vaardigheden IT-crisis in Australië, en heeft neergeschoten Westpac CIO Clive Whincup stelling dat organisaties worden gedwongen tot offshore IT-banen.

Commonwealth Bank CIO Michael Harte (Credit: de website)

Eerder deze maand, Whincup op het podium bij de Australische Computer Society (ACS) Young IT-conferentie in Sydney, en beweerde dat bedrijven als Westpac niet verschepen IT-banen in het buitenland om kosten te snijden, maar in plaats daarvan zijn gemaakt om dit te doen, want er zijn; niet genoeg ervaren IT-werknemers in Australië.

Hij zei ook dat offshoring, het bestendigen van het tekort aan IT-vaardigheden, omdat jongeren ontmoedigd als ze zien dat banen gaan overzee.

Spreken met de website vorige week, Harte zei dat de verklaringen Whincup waren “onzin”, en dat hij niet de positie van de Westpac CIO’s helemaal begrijpen.

Er is geen tekort aan vaardigheden – er is zeker specifieke vakgebieden waar er meer concurrentie, zoals bepaalde vormen van beveiliging, rond mobiele en mogelijkheden rondom big data, “zei hij.” Ze zijn allemaal in hete vraag, en dus deze vaardigheden zijn ‘bod up’ … maar dat is altijd zo geweest, en we hoeven niet naar het buitenland gaan om te zoeken naar deze mensen.

Bestaande IT-professionals kunnen worden getraind in deze specialisaties snel op dit soort zaken vaardigheden te verbeteren, zei hij.

De ACS regelmatig waarschuwt voor een tekort aan IT-vaardigheden crisis in Australië, maar de website CIO jury is van mening dat het, vaardigheden tekort kwestie overdreven is geweest.

Harte zei dat Whincup alleen probeert te Westpac eigen offshoring activiteiten te rechtvaardigen.

Bij Commonwealth Bank jaarlijkse algemene vergadering van gisteren, de bank CEO Ian Narev hernieuwde zijn engagement voor de werkgelegenheid in Australië te houden.

“We hebben gezegd dat we zullen niet de offshore onze processen en blijven vasthouden aan het”, zei hij op de vergadering.

Jongeren zijn niet ontmoedigd om het invoeren van de IT-personeel als gevolg van offshoring, aldus Harte.

Banking;? CommBank partners met Barclays voor mobiele betalingen, FinTech innovatie, veiligheid, de Hyperledger Project groeit als gangbusters; CXO; ANZ Bank tech executive dek shuffle, Banking, Visa om te testen blockchain systeem voor internationale overschrijvingen geld

Ze weet niets van weten, “zei hij.” Ik denk niet dat er een tekort aan vaardigheden veroorzaakt door mensen die niet van plan om [bestuderen] omdat ze denken: ‘Ik ben er niet in gaan, omdat mijn werk uitbesteed krijgt ‘- die net niet zinvol.

Wat is belangrijker, in het licht Harte’s, is het maken van een carrière in de IT meer spannend en leuk om jongeren klinken. Het vertellen van middelbare scholieren dat ze een systeembeheerder of een database manager zou hen niet precies vullen met opwinding kan zijn, zei hij.

Hoe zit het met het werken voor Facebook, Google of Amazon? Ze zijn leuke plekken om te werken, “zei Harte.” Als je denkt over belangrijke keuzes in het leven en roeping op die leeftijd, je moet wat begeleiding uit de markt te krijgen.

Ik denk dat als je een IT-baan verkocht, dat is niet leuk, maar als je een droom verkocht over die deel uitmaken van een spannende industrie, zoals in de gezondheidszorg, sociale media en entertainment arts, kunnen zij een boeiende carrière met het feit dat een hebben groot deel van dat.

? CommBank partners met Barclays voor mobiele betalingen, FinTech innovatie

De Hyperledger Project groeit als gangbusters

ANZ Bank shuffle tech executive dek

Visa om te testen blockchain systeem voor internationale overschrijvingen geld