? Docker inkepingen $ 95m financiering boost om meer ontwikkelaars mogelijkheden toe te voegen

Onthulde eind vorig jaar in Amsterdam, kan de Docker orkestratie diensten ontworpen om multi-container gedistribueerde applicaties te vergemakkelijken nu worden gedownload.

Meer over Docker en containers

Container bedrijf Docker Inc zegt een $ 95m financiering injectie heeft vandaag aangekondigd zal helpen financieren verdere integratie met de technologie van de belangrijkste partners, zoals AWS, IBM en Microsoft en nieuwe mogelijkheden voor ontwikkelaars te ontwikkelen.

De serie D rond, geleid door Insight Venture Partners met bestaande investeerders Benchmark, Greylock Partners, Sequoia Capital, Trinity Ventures en AME Cloud Ventures plus nieuwe donateurs Coatue, Goldman Sachs en Northern Trust, een belangrijke stap omhoog van september vorig jaar de financiering, die opgeworpen $ 40m.

Docker automatiseert de creatie en implementatie van apps in containers – een lichtere vorm van virtualisatie. Het idee is om gratis ontwikkelaars van software en infrastructuur afhankelijkheden, de kosten te verlagen en het creëren van efficiëntie in het proces. Docker Inc, het bedrijf, is sponsor van de open-source platform.

Docker CEO Ben Golub zei in een verklaring dat de combinatie van een sterke vraag naar producten en de snelle uitbreiding van het ecosysteem Docker groei ver buiten dat ervaren door de meeste bedrijven in dezelfde fase van de ontwikkeling heeft gegeven.

“In de loop van de afgelopen zes maanden hebben we overtrof alle groei mijlpaal stellen we voor het bedrijf en de gemeenschap,” zei hij.

“Deze vorm van financiële steun, in aanvulling op de hoge kaliber van deze groep van investeerders, biedt Docker met de middelen en de begeleiding die nodig zijn om aan de eisen van alle aspecten van onze gemeenschap te voldoen – van open-source bijdragers aan Fortune 100 bedrijven.”

De lancering van de nieuwe orkestratie instrumenten zal vereenvoudigen dingen voor iedereen die probeert om te creëren en te beheren gedistribueerde apps gemaakt van meerdere containers, volgens Docker CEO Ben Golub.

Red Hat partners met Docker naar Linux / Docker software stack te creëren; Docker rollen in Kitematic omdat het raakt container overname pad weer; Red Hat koopt in Docker containers met Atomic Host; Docker grijpt SocketPlane en de deskundigen open netwerken API’s te creëren; Microsoft maakt bèta’s nieuwe Docker orchestration hulpmiddelen beschikbaar; Docker Machine, Swarm, Compose: Nu is de orkestratie instrumenten uit te rollen; Mirantis en Google gemak Kubernetes Docker cluster manager op OpenStack, Docker container-level statistieken? LogEntries zegt dat het heeft het antwoord; Docker 1.5 is uit en biedt nieuwe functies en geplette insecten; Waarom Amazon’s Docker dienst is het koppelen in Apache Mesos voor eenvoudiger clustering

Het bedrijf zei dat meer dan 300 miljoen exemplaren van de technologie Docker’s zijn gedownload uit de Docker Hub gehoste service.

Dockerised toepassingen worden gebruikt bij organisaties zoals de BBC, Gilt, Goldman Sachs, Groupon, ING, Spotify en Yelp.

“Bedrijven als deze zijn vaak in eerste instantie naar Docker blootgelegd door een paar ontwikkeling teams die Docker integreren in hun workflows en zijn in staat om de productiviteit voordelen van het platform over de ontwikkeling van de organisatie onmiddellijk te tonen,” Docker Inc zei in een verklaring.

“Deze grassroots inspanningen snel te ontvangen executive aandacht toen, bijna ‘s nachts, applicatie verbeteringen nemen minuten toen ze gebruikt om maanden in beslag nemen.”

Wolk, Cloud computing opgroeit, een API in een tijd, Enterprise Software; Sweet SUSE! HPE haken en ogen zelf een Linux-distro, Cloud; Twilio rolt nieuw bedrijfsplan veelbelovende meer behendigheid, Cloud, Intel, Ericsson uit te breiden samenwerking te richten op media-industrie

Vorige maand, Docker Inc twee bedrijven overgenomen. Het eerste doel was het opstarten SocketPlane en haar team van zes te helpen toe te voegen standaard netwerk interfaces naar Docker om multi-container verdeeld apps draagbaarder te maken.

Die overname werd gevolgd door de overname van drie sterke Canadese bedrijf Kitematic en de gelijknamige open-source GUI tool, ontworpen om vaart te zetten achter het bedrijf van de installatie van Docker op Apple Macs. Een Windows-versie is te wijten door het midden van het jaar.

Cloud computing groeit op, een API in een tijd

Sweet SUSE! HPE haken en ogen zelf een Linux distro

Twilio rolt nieuw bedrijfsplan veelbelovende meer behendigheid

Intel, Ericsson uit te breiden samenwerking te richten op media-industrie