De toekomst van de Italiaanse startups: Is innovatie is het nemen van een achterbank om de bureaucratie?

Het Ca ‘Foscari-universiteit, Venetië mogelijk niet een waarschijnlijke bakermat van innovatie. Zijn gotische gebouwen, marmeren trappen en klimop kozijnen lijken meer geschikt is voor het hosten van de gemiddelde Renaissance Arts student in plaats van op de toekomst gerichte digitale types. Maar in het weekend, de San Giobbe gebouw gastheer van de derde digitale economie Forum (DEF).

De DEF wordt georganiseerd door de Amerikaanse ambassade in Italië, en werd opgericht in 2011 als een rondreizende, jaarlijks evenement dat beide zou proberen om online ecosysteem Italië te stimuleren en aan te pakken digitale kloof van het land.

In tegenstelling tot wat je zou verwachten, slechts 50 procent van de Italianen hebben toegang tot internet, en slechts 3,8 procent van de KMO’s hebben hun eigen online shop. Tegelijkertijd echter, Italië is een van de hoogste mobiele per inwoner verhoudingen in de wereld. Sites zoals Facebook, LinkedIn en Twitter hebben ervaren een enorme groei in de afgelopen jaren, en is er een toenemende belangstelling voor wat de digitale wereld te bieden heeft.

Voor degenen die willen opzetten van een tech bedrijf, er is veel te overwegen. de website neemt een kijkje bij enkele van de grote start-up hubs in EMEA en wat elke kan brengen voor degenen die willen hun eigen IT-bedrijf te krijgen van de grond. Ten eerste: Zweden.

Dit jaar is DEF gericht op de Italiaanse startup milieu. Italië langverwachte besluit Development (waarvan opgenomen, bijvoorbeeld een nationaal plan voor de ontwikkeling van infrastructuur van het land en digitale diensten, belastingvermindering voor particuliere investeringen in innovatie, nieuwe regelgeving om “innovatieve” startups, digitale ontwikkeling en e-commerce te helpen) eindelijk goedgekeurd op het einde van 2012, met de DEF inventarisatie van de resultaten tot nu toe.

Op de top van de gebruikelijke werkplaatsen waar experts, docenten en mentoren aangeboden praktisch advies over hoe om te gaan en te navigeren het Italiaanse opstarten systeem, de DEF evenement was in staat om een ​​vogelvlucht van verspreide startup landschap van het land te geven. En niet alle resultaten zijn bemoedigend.

Italië is niet kort bij het opstarten hubs, inventiviteit, of jonge ondernemers met frisse ideeën. De tech ecosysteem moet meer zijn dan gunstig zijn, maar toch twee belangrijke factoren een belemmering vormen voor de groei en ontwikkeling van de Italiaanse startups: financiering en de politiek.

Een van de belangrijkste critici van de huidige situatie is een instelling van de Italiaanse digitale wereld: Riccardo Donadon, de grondlegger van de incubator H-Farm en voorzitter van Italia Startup.

Donadon is minder dan onder de indruk van de richting die de nieuwe Italiaanse regering heeft genomen. Wat was voorheen bekend als het ministerie voor Openbaar Bestuur en Innovatie is nu het ministerie voor Openbaar Bestuur en Vereenvoudigen. Het is meer dan een kleine verandering in woorden, maar, het betekent dat er niet langer een boegbeeld gewijd aan innovatie in de huidige regering. Maar nogmaals, volgens velen, het is een teken van hoe de overheid is het veranderen van richting als het gaat om tech innovatie.

Een beetje achtergrond: het crowdfunding systeem, een van de belangrijkste bronnen van de investeringen in het midden van de aanhoudende economische problemen in Europa, is al een slachtoffer van de beruchte Italiaanse bureaucratie (Consob, de Italiaanse Securities and Exchange Commission, wordt geconfronteerd met kritiek op het stopzetten van de voorgestelde crowdfunding verordening), er is niet genoeg duidelijkheid over de fiscale vrijstelling voor beleggers en hoe het zal worden verspreid, en de rol van de Kamers van Koophandel (verantwoordelijk voor het registreren van nieuwe startups) is bekritiseerd voor de dubbelzinnige eisen gesteld voor de indeling van een bedrijf als ” innovatieve “, een fundamentele stap voor de toegang tot fondsen en voordelen.

En vooral, de ontwikkeling besluit is tot nu toe slechts een set van regels en niet een concrete werkelijkheid. Er zijn een aantal trappen tussen het publiceren van een besluit in de Italiaanse Staatscourant en de daadwerkelijke uitvoering van de set van wetten, en Italiaanse bureaucratie is opnieuw de hindernis te overwinnen.

Deze vertragingen zijn onaanvaardbaar, “Donadon vertelde de DEF.” We zijn alleen eisen te kunnen om meer business te creëren, we vragen niet om geld. In zo’n tijd van crisis, is het absurd om weg te gooien deze kans en om obstakels voor jonge mensen die proberen om hun eigen bedrijf te starten creëren.

Wolk, Cloud software maker Coupa bestanden voor $ 75.000.000 IPO; Start-Ups, Deakin Uni, Ytek kick off machine learning algoritme onderzoek voor de simulatie opleiding; E-commerce; Flipkart en Paytm worden direct rivalen, het instellen van het podium voor de e-commerce strijd; Start-Ups ; Waarom de Chinese India’s Hike bode in een eenhoorn hebben getransformeerd en wat WhatsApp kunnen leren

Hij zei dat vertragingen werden opnieuw waardoor alle eerdere pogingen te verwelken en een klimaat dat rijk is aan onzekerheid werd ontmoedigen investeringen.

Er zijn gesprekken voor de nieuwe regering om dichter bij de strategie van zijn voorganger rond tech stok geweest: investeringen in infrastructuur (in de eerste plaats, breedband en supersnel breedband), digitalisering op alle niveaus, en het verminderen van bureaucratische en fiscale belasting van het land.

De nieuwe minister van Economische Ontwikkeling, Flavio Zanonato, beloofd in een van zijn eerste toespraken die hij persoonlijk zou kijken naar de Digitale Agenda – een reeks maatregelen rond digitale identiteit, onderwijs, gezondheidszorg, justitie, elektronische betalingen en open data ontworpen om het stimuleren het stimuleren van de Italiaanse economie.

Het ministerie heeft inmiddels een verklaring het aanpakken van wat leek op ieders voornaamste zorg – dat digitale agenda blijft een prioriteit voor de overheid.

Niet iedereen is er echter van overtuigd. Voor degenen die op DEF van dit jaar, de algemene sfeer voelde een stuk zoals ontgoocheling.

Cloud software maker Coupa bestanden voor $ 75.000.000 IPO

Deakin Uni, Ytek kick off machine learning algoritme onderzoek voor de simulatie training

Flipkart en Paytm worden direct rivalen, het instellen van het podium voor de e-commerce battle

Waarom de Chinese India’s Hike boodschapper hebben omgevormd tot een eenhoorn en wat WhatsApp kunnen leren