de rol van VMware in OpenStack: een tweede blik

Na het lezen van mijn artikel onderzoekt Mirantis ‘release van Icehouse-gebaseerde OpenStack 5.0, Dan Wendlandt, Director of Product Marketing voor OpenStack bij VMware, stak zijn hand uit naar de bijdragen van zijn bedrijf aan de OpenStack project herzien en breng me up to date. Hij was ervan overtuigd dat ik niet een compleet beeld van wat het bedrijf heeft gedaan en wat het doet nu hebben.

geschiedenis van VMware met OpenStack

Wolk, Cloud software maker Coupa bestanden voor $ 75.000.000 IPO, Cloud, Cloud computing opgroeit, een API in een tijd, Enterprise Software; Sweet SUSE! HPE winkelhaken zelf een Linux-distro, Cloud; Twilio rolt nieuw bedrijfsplan veelbelovende meer behendigheid

Ik moet toegeven dat ik de inspanningen van VMware’s bekijken met de OpenStack project als zelf dienen, dat wil zeggen het bedrijf deed wat nodig was om zijn software te integreren met de OpenStack project, in plaats van bij te dragen aan de totale groei en het succes van het project. Het is duidelijk dat ik verkeerd was.

Nicira, een vroege speler in wat nu software-defined networking (SD) genoemd, was betrokken bij de OpenStack project sinds voordat het project werd voorgesteld aan het publiek – en voor het zo’n breed volgende opgedaan. In juli 2012, in de woorden van VMware, “De acquisitie van Nicira draagt ​​bij aan onze portfolio van netwerken activa en posities VMware om de marktleider in software-defined networking zijn.” De overname maakt het ook mogelijk om VMware terecht beweren dat het, door middel van Nicira, is een van de eerste verhuizers in de OpenStack beweging. Hoewel ik me bewust van deze overname was, ik volledig miste de aansluiting met OpenStack.

Sinds die tijd, heeft VMware geïnvesteerd in een aantal gebieden die hebben gesteld bij te dragen aan zowel zijn eigen cloud computing project, VMware vSphere, en OpenStack. Het volgende is een korte samenvatting van de plaats waar VMware heeft zich gericht op virtualisatie in het X86b milieu.

Virtualisatie heeft geveegd door het datacenter in de afgelopen jaren, waardoor IT-transformatie en fungeert als de geheime saus achter cloud computing. Nu is het tijd om te onderzoeken wat de toekomst biedt voor virtualisatie als het datacenter opties rijpen en virtualisatie zich uitbreidt naar desktops, netwerken, en daarbuiten.

In de Kusnetzky Group model, VMware richt zich voornamelijk op de verwerking van virtualisatie, maar heeft ook toegang, applicatie, netwerk en storage virtualisatie toegevoegd aan haar portfolio.

Het bedrijf heeft ook cloud management mogelijkheden toegevoegd aan haar management tools. Deze zijn echter grotendeels voor het beheren van cloud computing-omgevingen op basis van zijn eigen producten. Ze hebben ook extra mogelijkheden op het gebied van netwerk-storage en virtuele SAN’s (VSAN). Deze zijn flexibel abstracts die kan worden gezien als de basis voor een software-defined datacenter alsmede software-defined netwerken en storage en cloud management en ondersteuning.

Het bedrijf beweert dat de focus ligt op het verminderen van de kosten van zowel de ontwikkeling en ondersteuning van private, publieke en hybride cloud computing-omgevingen.

Deze toevoegingen zijn door middel van een combinatie van de overname en de interne ontwikkeling.

Ik was onder de indruk van de diepte van de investeringen van VMware in cloud computing in het algemeen en OpenStack in het bijzonder. Terwijl een sterke zaak kan worden gemaakt om te zeggen dat een groot deel van de investering was self-serving, die is ontworpen om VMware’s productontwikkeling en design ideeën geïntegreerd in het open source project. Een substantiële investering is ook gericht op simpelweg het maken van OpenStack een beter milieu voor de ontwikkeling, productie en beheer.

Ik geloof dat als een klant OpenStack niet specifiek heeft gevraagd, echter, VMware zou leiden met een eigen vSphere. Dat is echter, is een typisch voorbeeld van de grote leveranciers die in cloud computing bij veel van de belangrijke cloud computing kaders hebben geïnvesteerd gebaseerd.

Ik waardeer het feit dat Wendlandt stak zijn hand uit naar mij en hielp me krijgen een grotere weergave van wat VMware heeft gedaan.

Cloud software maker Coupa bestanden voor $ 75.000.000 IPO

Cloud computing groeit op, een API in een tijd

Sweet SUSE! HPE haken en ogen zelf een Linux distro

Twilio rolt nieuw bedrijfsplan veelbelovende meer behendigheid

Wat is VMware OpenStack focus?

snapshot analyse