De PC is dood, zo lang leve de PC

iStock, “? Ik denk dat als je op zoek bent naar een PC, waarom zou je een PC meer te kopen Nee echt, waarom zou je er een te kopen”, vroeg Tim Cook, CEO van Apple, in Londen voorafgaand aan de lancering van de nieuwe onderneming groot scherm iPad Pro.

Dus echt, waarom zou je een PC kopen? Velen lijken zich te hebben dezelfde vraag gesteld en komen tot de conclusie dat er geen goede reden meer. En zeker pc’s zijn niet verkopen zoals vroeger: wereldwijde pc-zendingen bedroeg 73.700.000 in het derde kwartaal van dit jaar, een 7,7 procent dia van hetzelfde kwartaal een jaar geleden.

Desktop-pc’s werden het zwaarst getroffen, maar ook de markt voor notebooks en premium ultramobiles (zoals de MacBook Air en de Microsoft Surface Pro) daalde met een paar punten op basis van de cijfers van Gartner.

Zeker, een deel van dit is een reactie op de korte termijn effecten, zoals de sterke dollar, dat is het maken van pc’s duurder buiten de VS – met name in Europa, Japan en Latijns-Amerika. beslissing van Microsoft om Windows 10 een gratis upgrade, wat betekende dat de fans niet nodig om nieuwe hardware om het uit te proberen te kopen, zal ook enig effect hebben gehad.

De doorgaans lippen stijf op elkaar chief executive van Apple opengesteld voor PBS ‘Charlie Rose in een tweedelige interview. Hier is het eerste deel.

Zo is de PC dood? In zekere zin, ja.

Het idee van een PC op elk bureau en in elk huis is al lang dood, zelfs Microsoft gaf op dat idee een paar jaar terug. En dat betekent dat het idee van de pc zijn uw enige verbinding met de digitale wereld, is ook dood, vermoord door de smartphone en begraven door de tablet.

Maar als de PC is dood, een Dr Who- stijl regeneratie is al aan de gang.

Tien jaar geleden zou de pc een beige doos op het bureaublad van zijn geweest. Ik dit te typen op een glanzende clamshell met zulke goede levensduur van de batterij, dat ik nooit eens de moeite nemen van een oplader als ik uitga. Maar het is nog steeds een PC. Zelfs degenen die, waar het toetsenbord allerlei gymnastiek kan doen, en zelfs los, nog pc’s.

De PC is nu een van een constellatie van sprankelende schermen die ons omringen. Smartphones zullen de apparaten die we het meest regelmatig gebruik maken van de, terwijl de tabletten van het apparaat van de keuze voor mediaconsumptie zal zijn; Chromebooks en wearables zullen hun plaats te hebben. Maar de PC zal de meest veelzijdige apparaat dat we gebruiken voor enige tijd te komen blijven.

Dus ik ben niet van overtuigd, zoals Tim Cook zegt dat de iPad Pro – of een andere tablet draaien van een mobiele OS – gaat naar een vervanger voor de PC op de korte tot middellange termijn.

Sterker nog, de vooruitzichten voor tabletten op het moment is minder optimistisch dat het voor pc’s: volgens Gartner’s 2015 persoonlijke technologie enquête, 50 procent van de consumenten tot uitdrukking een voornemen om een ​​pc te kopen in de komende 12 maanden, vergeleken met 21 procent voor tablet-aankoop intentie. Zo zeker, de PC is dood – maar lang leve de PC.

iPad Pro’s lange orde:? Het maken van de iPad materiaal om Apple weer; Waarom zou je een PC meer te kopen “, vraagt ​​Tim Cook, iPad Pro: Het is gewoon een grote iPad

iPhone; Hier is wat Android-eigenaren doen als Apple brengt een nieuwe iPhone, iPhone, Hoe veilig veeg je iPhone voor wederverkoop, hardware, Enterprise Software;; Sweet SUSE Nu kunt u een USB-stick die alles vernietigt op zijn pad te kopen! HPE haken en ogen zelf een Linux distro

Lees verder

Hier is wat Android-eigenaren doen als Apple brengt een nieuwe iPhone

Hoe veilig veeg je iPhone voor wederverkoop

Nu kunt u een USB-stick die alles vernietigt op zijn pad te kopen

Sweet SUSE! HPE haken en ogen zelf een Linux distro