? De beste Linux-laptop: de 2016 Dell XPS 13

Laat er geen misverstand over bestaan. De 2016 Dell XPS 13 Developer Edition laptop is prachtig. Het is snel, het scherm is prachtig, en, op minder dan drie pond, kun je overal dragen en code mee. Maar o, dat prijskaartje!

De Dell XPS 13 Developer Edition is een Linux programmeur droommachine.

Ten eerste, hier is het goede spul.

Dit is echt, zoet ontwerp. Het beeldscherm is slechts een kwart van een inch dik. Dit is zo dicht bij een echte “edge-to-edge” scherm dan ik ooit heb gezien. Het 13,3 inch beeldscherm zelf is ook lief. Het is een 3200 × 1800 touchscreen. Voor degenen die meespelen thuis dat is 280 pixels per inch. Dat is 40 meer dan mijn gewaardeerde 2015 Chromebook Pixel en 60 meer dan een MacBook Pro met Retina.

Het beeldscherm wordt aangedreven door Intel’s Iris 540 GPU. Het ziet er, in een woord, geweldig. Bij 13,3 inch, het scherm is een beetje klein voor mijn smaak, maar ik klaag niet.

Er is een rariteit hier. Om het scherm in real-estate te maximaliseren terwijl zo weinig mogelijk bezel, de 720p-webcam belandde in de linkerbenedenhoek van het scherm. Het doet er minder in de praktijk dan ik dacht dat het zou doen, maar het is nog steeds een beetje vreemd.

Het systeem zelf wordt aangedreven door een dual-core, 2,2 GHz 6e generatie Intel Core i7-6560U Skylake processor. Dit is een snel systeem. Het is bedoeld voor ontwikkelaars en ze moeten allemaal de snelheid die ze kunnen krijgen.

Het beschikt over 16GBs van DDR3 RAM en een halve terabyte, PCIe solid state drive (SSD). Dit helpt ook het een snel systeem.

Hoe snel? Met behulp van de geïnstalleerde Ubuntu Linux 14.04.3 met zijn developer tools die ik was in staat om zijn Linux 3.19 kernel te compileren in ongeveer drie minuten. Als ik mijn gereedschap had geoptimaliseerd Ik denk dat ik kon zijn gedaald, dat tot minder dan twee minuten.

Natuurlijk kunt u Linux sneller te compileren. Om echt te compileren in een haast proberen een Intel Xeon E5-chip. Maar op een laptop? Ik denk niet dat je gaat veel beter te doen.

De XPS 13 biedt slechts twee USB 3.0-poorten, een Thunderbolt 3 / USB 3.1 Type-C-poort en een DisplayPort 1.2 video-uitgang. Het komt ook met een SD-kaartlezer en een audio-aansluiting. Ik weet niet zeker wat de Thunderbolt-poort is er aan het doen is – doet iedereen gebruikt Thunderbolt nu? – Maar de USB 3.1 kant van de chipset zal wennen.

Er zijn geen HDMI of Ethernet-poorten. Aan de andere kant, met de ingebouwde Intel 8260 Wi-Fi chipset misschien heb je niet de Ethernet-poort toch nodig hebben. De ingebouwde Wi-Fi ondersteunt zowel 802.11ac WiFi en Bluetooth 4.1.

Dell biedt nieuwe Ubuntu Linux workstation laptop; Librem 15, de eerste vrije software GNU / Linux laptop; Linux Mint 18: De beste desktop – periode

iPhone; Hier is wat Android-eigenaren doen als Apple brengt een nieuwe iPhone, iPhone, Hoe veilig veeg je iPhone voor wederverkoop, hardware, Enterprise Software;; Sweet SUSE Nu kunt u een USB-stick die alles vernietigt op zijn pad te kopen! HPE haken en ogen zelf een Linux distro

Het tijdperk van de Netbook kan lang weg, maar je kunt nog steeds vinden hun opvolgers.

De Wi-Fi is veel beter in dit model dan het was in eerdere versies van de Dell XPS 13. Deze modellen, met hun Broadcom Wi-Fi-chipsets, bleek vaak lastig.

Het toetsenbord is een genot om te gebruiken. Ik ben niet gek over het touchpad, maar dan heb ik nog nooit ontmoet die ik echt leuk vond. Geef me een ThinkPad TrackPoint elke dag.

Dell beweert dat de XPS 13, met zijn 56wHR, 4-cels batterij, heeft ongeveer een 12-uur levensduur van de batterij. Raad eens? Het doet. Ik was zo onder de indruk.

De hardware is slechts een deel van het verhaal hier. Naast het gebruik van Ubuntu 14.04 als standaard besturingssysteem, is dit systeem ontworpen voor ontwikkelaars. Als je gewoon behoefte aan een systeem om het web te zwerven of om dag in dag uit het bureauwerk, kijk elders. Dit is een laptop door programmeurs voor programmeurs.

Dell zal het aanbieden van de XPS 13 met de nieuwste lange-termijn ondersteuning versie van Ubuntu 16.04 later dit jaar. In de tussentijd kunt u ook het bestaande model om Ubuntu 16.04 of andere desktop Linux-distributie die uw luim slaat zoals Mint 18 te actualiseren.

De prijs weerspiegelt deze high end doel. Een gewone XPS 13 met een Core i3 processor en Windows 10 Huis begint bij $ 799. Het instapmodel XPS 13 Developer Edition, met 8GBs RAM, een 256GB SSD en een Intel HD Graphics 520 chipset kost $ 1.099. Het volgende model up beschikt over Intel Graphics Iris 540 en kost $ 1649,99. Ten slotte is de top-of-the-line, dat is wat ik beoordeeld, wordt geleverd met 16GBs RAM en een 512GB SSD en kost je $ 2.079.

Als je een serieuze programmeur bent, is het het geld waard.

 verhalen

Hier is wat Android-eigenaren doen als Apple brengt een nieuwe iPhone

Hoe veilig veeg je iPhone voor wederverkoop

Nu kunt u een USB-stick die alles vernietigt op zijn pad te kopen

Sweet SUSE! HPE haken en ogen zelf een Linux distro