Als het gaat om hardware innovatie, moeten we meer vooruitgang op eco-materialen

Vroeger was het zo dat de grote high-tech bedrijven zou kraaien over dit of dat laatste functie of hogere snelheid bij een poging om één van hun rivalen. Nu, de competitieve houding is net zo willen zijn over de energie-efficiëntie als iets anders.

Enterprise Software; Sweet SUSE! HPE haken en ogen zelf een Linux distro, Enterprise Software; HPE offloads ‘niet-essentiële’ software assets om Micro Focus in 8800000000 $ deal, Enterprise Software, HPE in gesprek te verkopen zijn software portfolio, Enterprise Software; HPE-updates Vertica, verhoogt de machine learning functies in Haven OnDemand

Case in point: de technologie reus Hewlett-Packard is op de weg nu getrompetter het feit dat de huidige generatie van producten (en dat omvat alles van servers om notebooks tot multifunctionele printers) is ten minste 50 procent meer energie-efficiënter dan ze waren vijf jaar geleden.

Wat betekent dat? Nou, als je te scheuren en te vervangen elk beeldscherm, printer, PC of server die is geleverd in 2005 en vervangen door een huidige generatie product, het zou een geschatte $ 10400000000 energiekosten te besparen. Of, om na te denken over het op een andere manier, HP vice-president van de Environmental Sustainability Engelina Jaspers zegt dat het zou het equivalent van het nemen van 10 centrales kolen gestookte uit het rooster voor een jaar.

Nu, natuurlijk, bedrijven zijn niet van plan om gewoon scheuren en vervang al hun IT omwille van de reddende kracht. Laat staan ​​zet hem dan alleen voor energie-efficiëntie functies. Maar HP’s prestatie (die het erin geslaagd negen maanden voorafgaand aan zijn oorspronkelijke doelstelling van 40 procent efficiëntie) is de moeite waard na te denken over voor een moment, omdat het illustreert hoe dramatisch prioriteiten productontwikkeling in slechts één product generatie zijn verschoven.

Het illustreert ook de noodzaak voor een beter beheer elektronisch afval strategieën, over de hele linie, niet alleen voor consumenten, maar voor bedrijven die het krijgen van zijn ontdoen van hun oude spullen. Het verhoogt ook mijn interesse in de materialen die zich binnen deze nieuwe producten. Gaan we snel genoeg om nieuwe component technologieën die veiliger te stoten aan het eind van hun levensduur zijn te omarmen. Of dat kan een tweede leven te vinden, als je wil, in een andere hoedanigheid?

Laten we hopen dat de volgende generatie van productinnovatie van HP, Dell, IBM en de andere IT-hardware leiders vierkant zal zich richten op de fysieke impact van hun producten op het milieu. Ik ben niet genoeg lawaai horen op dat front nog.

Sweet SUSE! HPE haken en ogen zelf een Linux distro

HPE offloads ‘niet-essentiële’ software assets om Micro Focus in 8800000000 $ deal

HPE in gesprek te verkopen zijn software portfolio

HPE updates Vertica, verhoogt de machine learning functies in Haven OnDemand